Ο καιρός αλλάζει: Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα, έρχεται ψυχρό μέτωπο

Ο καιρός αλλάζει: Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα, έρχεται ψυχρό μέτωπο

Η θερμοκρασία σήμερα φτάνει στους 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ από την Κυριακή αναμένεται η άφιξη ενός ψυχρού μετώπου. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά, το μέτωπο αυτό θα φέρει βροχές στο Ιόνιο και την Ήπειρο μέχρι και το απόγευμα. Ο κ. Κολυδάς αναφέρει ότι τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά περίπου 5 βαθμούς, επανερχόμενη σε επίπεδα που είναι φυσιολογικά για το φθινόπωρο. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει μια αισθητή διαφοροποίηση στο κλίμα, από τη ζέστη των 30 βαθμών που βιώνουμε σήμερα, στις πιο δροσερές συνθήκες που θα επικρατήσουν από την επόμενη εβδομάδα.

Καθώς οι βροχές θα επικεντρωθούν στη Δυτική Ελλάδα, οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα παραμείνουν με συννεφιά και πιθανές τοπικές βροχοπτώσεις. Η προειδοποίηση για το ψυχρό μέτωπο ισχύει για την Κυριακή και τη Δευτέρα, με πιθανότητα για έντονα καιρικά φαινόμενα κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας. Οδηγοί και πολίτες στην περιοχή του Ιονίου και της Ηπείρου καλούνται να είναι προσεκτικοί και να λαμβάνουν υπόψη τις μετεωρολογικές προβλέψεις για τις επόμενες ημέρες. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image