Μειώστε την τεράστια σπατάλη τροφίμων στην Ελλάδα

Μειώστε την τεράστια σπατάλη τροφίμων στην Ελλάδα

Κάθε χρόνο, η Ελλάδα αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα με την τεράστια σπατάλη τροφίμων. Στην επικράτεια, πετάμε εκατοντάδες χιλιάδες τόνους φαγητού, γεγονός που συνδέεται με το 10% των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου παγκοσμίως. Αυτό σημαίνει ότι το φαγητό που δεν καταναλώνεται συμβάλει σημαντικά στη μόλυνση της ατμόσφαιρας. Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος, η ελληνική κυβέρνηση θα εφαρμόσει το πρόγραμμα «Πληρώνω όσο πετάω» εντός του 2024. Το πρόγραμμα αυτό ενθαρρύνει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις να μειώσουν την σπατάλη τροφίμων, επιβάλλοντας κόστος ανάλογα με τα σκουπίδια που παράγουν.

Η υλοποίηση του προγράμματος αναμένεται να έχει θετική επίδραση όχι μόνο στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση αλλά και στην οικονομία, μειώνοντας τα έξοδα για τη διαχείριση απορριμμάτων. Η ενημέρωση και η ενεργή συμμετοχή των πολιτών είναι κρίσιμη για την επιτυχία του εγχειρήματος, καθώς η μείωση της σπατάλης τροφίμων συμβάλλει στη διατήρηση των φυσικών πόρων και στην καταπολέμηση της πείνας. Μία από τις κύριες προκλήσεις θα είναι η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις πρακτικές που μπορούν να εφαρμοστούν για την μείωση των αποβλήτων. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image