Επέμβαση της ΕΛΑΣ σε σφραγισμένο κτήριο στη Θεσσαλονίκη με 100 καταληψίες

Επέμβαση της ΕΛΑΣ σε σφραγισμένο κτήριο στη Θεσσαλονίκη με 100 καταληψίες

Η Θεσσαλονίκη βρέθηκε για άλλη μια φορά στο επίκεντρο καθώς πραγματοποιήθηκε επέμβαση από την ΕΛΑΣ σε σφραγισμένο κτήριο, το οποίο είχε καταληφθεί από περίπου 100 άτομα. Η επέμβαση έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης, με την αστυνομία να επιχειρεί να αποκαταστήσει την τάξη στην περιοχή γύρω από την κατάληψη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές προχώρησαν σε άλλες 10 προσαγωγές ατόμων που βρέθηκαν σε δρόμους πλησίον του κτηρίου. Οι συλληφθέντες προσπάθησαν να παραβιάσουν το ήδη σφραγισμένο κτήριο, γεγονός που οδήγησε στην άμεση ενεργοποίηση της αστυνομίας.

Το κτήριο της Liberatia αποτελεί εδώ και χρόνια σημείο έντασης και συγκρούσεων, καθιστώντας το ζήτημα ιδιαίτερα ευαίσθητο για τις τοπικές αρχές αλλά και την κοινωνία της Θεσσαλονίκης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΛΑΣ είχε προειδοποιήσει επανειλημμένα για τις συνέπειες οποιασδήποτε απόπειρας κατάληψης του κτηρίου, αλλά φαίνεται πως οι προειδοποιήσεις αυτές δεν αποθάρρυναν τους καταληψίες. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image