Γενική απεργία από τη ΓΣΕΕ στις 20 Νοεμβρίου

Γενική απεργία από τη ΓΣΕΕ στις 20 Νοεμβρίου

Η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε 24ωρη γενική απεργία για τις 20 Νοεμβρίου. Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο των αντιδράσεων στις νέες οικονομικές πολιτικές της κυβέρνησης, που θεωρούνται επιζήμιες για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Παράλληλα, η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει ενημερωτική καμπάνια με στόχο τη μαζική και ενωτική συμμετοχή στην απεργία. Στόχος της καμπάνιας είναι η ενημέρωση των πολιτών και των εργαζομένων για τη σημασία της απεργιακής κινητοποίησης και τα θέματα που θίγονται. Η κεντρική συγκέντρωση θα λάβει χώρα στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα, με ομιλίες από ηγετικά στελέχη των συνδικάτων.

Η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά, τονίζοντας την ανάγκη για ενότητα και αλληλεγγύη. Η πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Μαρία Χαραλαμπίδου, δήλωσε: «Αυτή η απεργία είναι κρίσιμη για τη διασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να σταθούν μαζί μας, για ένα καλύτερο και δικαιότερο μέλλον». Τα θέματα που θα θιγούν στην απεργία περιλαμβάνουν τις περικοπές στις συντάξεις, τις μειώσεις στους μισθούς και τις απολύσεις, ζητώντας επίσης βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η συμμετοχή στην απεργία θα είναι ιδιαίτερα υψηλή, δεδομένου του έντονου ενδιαφέροντος και των αντιδράσεων των εργαζομένων.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image