Αλέκος Ζαρταλούδης | Από το σοβαρό σινεμά στις βιντεοκασέτες

Αλέκος Ζαρταλούδης | Από το σοβαρό σινεμά στις βιντεοκασέτες

Ο Αλέκος Ζαρταλούδης γεννήθηκε στη Βολισσό της Χίου το 1929 και πέθανε στην Αθήνα το 2007. Ο Αλέκος Ζαρταλούδης αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Κώστα Μιχαηλίδη το 1965 και ξεκίνησε την καριέρα του στο θέατρο. Συνεργάστηκε με σημαντικούς θίασους, όπως τον θίασο της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Στον κινηματογράφο, ο Αλέκος Ζαρταλούδης εμφανίστηκε σε περισσότερες από 100 ταινίες. Ξεκίνησε τη καριέρα του στην «χρυσή εποχή» του ελληνικού κινηματογράφου, παίζοντας σε ταινίες όπως «Πατέρα κάτσε φρόνιμα» (1967), «Καπετάν φάντη μπαστούνι» (1968) και «Γίγας της Κυψέλης» (1968). Στη δεκαετία του 1980, ο Αλέκος Ζαρταλούδης άρχισε να πρωταγωνιστεί σε βιντεοταινίες, ένα είδος που γνώρισε μεγάλη άνθιση εκείνη την εποχή. Οι ταινίες αυτές ήταν συνήθως κωμικές και ο Αλέκος Ζαρταλούδης καθιερώθηκε ως ένας από τους πιο δημοφιλείς ηθοποιούς του είδους.

 Ο Αλέκος Ζαρταλούδης ήταν ένας πολύ ιδιωτικός άνθρωπος και δεν αποκάλυψε ποτέ πολλά για την προσωπική του ζωή. Ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.