Η Πεντάμορφη και το Τέρας | Η σύγχρονη και ανατρεπτική εκδοχή των 80s

Η Πεντάμορφη και το Τέρας | Η σύγχρονη και ανατρεπτική εκδοχή των 80s

Η κλασική ιστορία της «Πεντάμορφης και του Τέρατος» έχει διασκευαστεί πολλές φορές στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη, με πιο γνωστή την εκδοχή της Disney. Ωστόσο, στα τέλη της δεκαετίας του 1980, το κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει μια πιο σκοτεινή και ενήλικη εκδοχή της ιστορίας, αυτή τη φορά σε τηλεοπτική σειρά. H σειρά παίχτηκε για τρία χρόνια (1987-1990).

Πεντάμορφη και το Τέρας»: Η ενήλικη και σκοτεινή εκδοχή των 80s! (Pics &  Vids)

Η σειρά, που ονομαζόταν «Beauty and the Beast», προβλήθηκε για τρεις σεζόν (1987-1990) και πρωταγωνιστούσε την Λίντα Χάμιλτον ως Μπέτυ, μια νεαρή βοηθό εισαγγελέα που ζει στη Νέα Υόρκη. Η Μπέτυ πέφτει θύμα επίθεσης από μια συμμορία, αλλά σώζεται από τον Βίνσεντ, έναν μυστηριώδη άνδρα με όψη λιονταριού. Ο Βίνσεντ, που υποδύεται ο Ρον Πέρλμαν, ζει σε ένα κρυφό καταφύγιο, απομονωμένος από τον κόσμο που τον θεωρεί τέρας. Η Μπέτυ είναι η πρώτη που τον βλέπει πέρα από την εξωτερική του εμφάνιση και οι δυο τους αναπτύσσουν μια ρομαντική σχέση. Η σειρά, εκτός από ρομαντικά στοιχεία, περιείχε και στοιχεία νουάρ και μυστηρίου. Η Μπέτυ και ο Βίνσεντ έρχονται αντιμέτωποι με εγκληματικές συμμορίες, μυστικές οργανώσεις και άλλες απειλές.

Retro TV: «Beauty and the Beast» (1987-1990) | FLIX

Την τρίτη σεζόν, η σειρά πήρε μια εντελώς διαφορετική κατεύθυνση, μετά την αποχώρηση της Λίντα Χάμιλτον εξαιτίας της εγκυμοσύνης της. Οι σεναριογράφοι αποφάσισαν να σκοτώσουν τον χαρακτήρα της Μπέτυ, γεγονός που προκάλεσε σοκ στους fans της σειράς. Η σειρά, πλέον απαλλαγμένη από το ρομάντζο, προσπάθησε να γίνει πιο περιπετειώδης και «αντρική», αλλά η αλλαγή δεν άρεσε στο κοινό και η σειρά τελικά ακυρώθηκε.

Η Πεντάμορφη και το Τέρας: πού είναι ο Vincent και η Catherine σήμερα; |  clickatlifeΗ «μεταμόρφωση» του Ρον Πέρλμαν για τις ανάγκες του ρόλου που δημιουργήθηκε από τον βετεράνο μάστορα των make-up στο Χόλιγουντ, Ρικ Μπέικερ, ήταν εντυπωσιακή και θεωρείται μια από τις πιο εμβληματικές στην ιστορία της τηλεόρασης. Ο συγγραφέας του «Game of Thrones», Τζορτζ Μάρτιν, ήταν ένας από τους βασικούς σεναριογράφους της σειράς και η «δολοφονία» της πρωταγωνίστριας μπορεί να οφείλεται στο σκοτεινό και βίαιο ύφος των βιβλίων του. Η σειρά «Beauty and the Beast» μπορεί να μην είναι τόσο γνωστή όσο η εκδοχή της Disney, αλλά αποτελεί μια αξιόλογη προσθήκη στο είδος της φαντασίας. Η σκοτεινή και ενήλικη ατμόσφαιρά της την καθιστά μια διαφορετική και ενδιαφέρουσα εκδοχή της κλασικής ιστορίας.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.