"Last Christmas" | Η ιστορία του διαχρονικού χριστουγεννιάτικου ύμνου

Το "Last Christmas" των Wham, ένα από τα πιο εμβληματικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια όλων των εποχών. Το τραγούδι, που γράφτηκε και ερμηνεύτηκε από τον George Michael, έχει γίνει πλέον κλασικό και ακούγεται κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο

33 χρόνια "Last Christmas" - Η ιστορία του τραγουδιού! - Super FM Radio

 

Η ιστορία του "Last Christmas" ξεκινά το 1984, όταν ο George Michael ήταν μόλις 21 ετών. Η δισκογραφική εταιρεία του, η Epic Records, ήθελε να κυκλοφορήσει ένα χριστουγεννιάτικο single και πιέζει τον Michael να γράψει ένα τραγούδι για την περίσταση. Ο Michael, που ήταν ήδη ένας επιτυχημένος καλλιτέχνης, είχε ήδη έτοιμο ένα τραγούδι με τίτλο "Last Easter", το οποίο είχε γράψει για το Πάσχα. Ωστόσο, συμφώνησε να το αλλάξει σε "Last Christmas" για να ικανοποιήσει την εταιρεία του.

Last Christmas»: Η πραγματική ιστορία πίσω από το τραγούδι που αγαπάμε να  μισούμε! - Znews

Το "Last Christmas" κυκλοφόρησε στις 15 Δεκεμβρίου του 1984 ως B-side του single "Everything She Wants". Παρόλο που το τραγούδι έλαβε θετικές κριτικές, δεν κατάφερε να φτάσει στο No. 1 των βρετανικών charts, καθώς την περίοδο εκείνη βρισκόταν στην κορυφή το "Do They Know It's Christmas?" των Band Aid, στο οποίο συμμετείχε και ο Michael. Ωστόσο, το τραγούδι έγινε γρήγορα επιτυχία και παρέμεινε στα charts για πολλές εβδομάδες.

iTravelPoetry | Η ιστορία πίσω από το θρυλικό Last Christmas: O George, o  Andrew, και το Πάσχα !Λογοτεχνία, φιλοσοφία, ψυχολογία, ταξίδια

Το "Last Christmas" έχει γίνει ένα από τα πιο εμπορικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια όλων των εποχών. Μόνο στη Μεγάλη Βρετανία έχει πουλήσει πάνω από 1,4 εκατομμύρια αντίτυπα. Το τραγούδι έχει επίσης μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και έχει γίνει επιτυχία σε όλο τον κόσμο.

Το εμβληματικό video clip του "Last Christmas" γυρίστηκε στις Άλπεις της Ελβετίας και δείχνει τον Michael και τον Andrew Ridgeley, τον άλλο μέλος των Wham, να περνούν τα Χριστούγεννα με τους φίλους τους. Το video clip έχει γίνει επίσης ένα κλασικό και έχει προβληθεί αμέτρητες φορές τα Χριστούγεννα.

Ο George Michael πέθανε το 2016, αλλά το "Last Christmas" συνεχίζει να είναι ένα από τα πιο αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.