Λειψυδρία: Έκκληση για εξοικονόμηση νερού από την ΕΥΔΑΠ

Λειψυδρία: Έκκληση για εξοικονόμηση νερού από την ΕΥΔΑΠ

Τα ολοένα και εντεινόμενα φαινόμενα λείψυδρίας απασχολούν έντονα την Αττική, με τον πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Υπογράμμισε τη σημασία της εξοικονόμησης νερού, σημειώνοντας ότι ακόμη και μικρές ενέργειες μπορούν να επιφέρουν σημαντικά αποτελέσματα. «Η εξοικονόμηση λίγων λίτρων νερού ατομικά οδηγούν σε κέρδος για την Αττική εκατομμυρίων κυβικών ετησίως», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε ότι οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας είναι πολυεπίπεδες και απαιτούν χρόνο. Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ αναφέρθηκε στα αναγκαία έργα προσαρμογής που βρίσκονται σε εξέλιξη. «Τα έργα προσαρμογής θέλουν χρόνο», είπε, καλώντας τους πολίτες να επιδείξουν υπομονή και συνεργασία.

Επανέλαβε ότι η υπεύθυνη κατανάλωση νερού είναι κρίσιμη για την ομαλή διαχείριση των υδάτινων πόρων. Μεταξύ άλλων, πρότεινε μέτρα όπως η χρήση σύγχρονων, αποδοτικών συστημάτων άρδευσης και η αποφυγή άσκοπης κατανάλωσης, καθώς αυτά μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικά στην ορθολογική διαχείριση του νερού. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image