Θάνατος κρατούμενου στο ΑΤ Ομόνοιας: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Θάνατος κρατούμενου στο ΑΤ Ομόνοιας: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. αναφορικά με τον θάνατο κρατουμένου στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας, αναφέρεται ότι σχηματίζεται δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Στο σημείο του συμβάντος έχουν κληθεί τόσο ο Ιατροδικαστής όσο και το συνεργείο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να διερευνηθούν οι ακριβείς συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο του κρατουμένου. Η ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνει πως πρόκειται για ένα σοβαρό περιστατικό και ήδη έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διευκρινιστούν οι αιτίες του συμβάντος. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κρατούμενος βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια της κράτησής του και αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές για την παροχή πρώτων βοηθειών, ωστόσο ήταν ήδη αργά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Πρωινές ώρες σήμερα, στον χώρο των κρατητηρίων του Αστυνομικού Τμήματος Ομόνοιας, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ίδιας Υπηρεσίας απαγχονισμένος αλλοδαπός κρατούμενος. Ο αλλοδαπός είχε συλληφθεί το προηγούμενο βράδυ (30-09-2024) για πρόκληση φθορών σε περιπολικό όχημα.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και σχηματίζεται δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενώ στον χώρο έχουν κληθεί Ιατροδικαστής και συνεργείο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Σημειώνεται ότι, ο ανωτέρω αλλοδαπός βρισκόταν στον χώρο των κρατητηρίων μαζί με ακόμα 11 κρατούμενους».

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image