Η μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση του ΝΑΤΟ ξεκίνησε στην Ανδραβίδα

Η μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση του ΝΑΤΟ ξεκίνησε στην Ανδραβίδα

Από σήμερα στην Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας, διεξάγεται η άσκηση «Ramstein Flag 24», η μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση του ΝΑΤΟ, με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Δύναμης από πολλές χώρες. Η άσκηση αυτή αναμένεται να αποτελέσει ένα κρίσιμο πεδίο δοκιμών για τις στρατιωτικές ικανότητες των συμμετεχόντων, με στόχο την ενίσχυση της αμυντικής συνεννόησης και συνεργασίας εντός του ΝΑΤΟ. Στην άσκηση θα λάβουν μέρος όχι μόνο στρατιωτικές δυνάμεις της Ελλάδας, αλλά και χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία, και η Γαλλία.

Οι εθνικές δυνάμεις πρόκειται να επιδείξουν τις δυνατότητές τους σε ποικιλία πολεμικών σενάριων, από εναέριες επιδρομές μέχρι αεροπορική υποστήριξη. Η «Ramstein Flag 24» θεωρείται ζωτικής σημασίας για την προετοιμασία των συμμαχικών δυνάμεων και την αξιολόγηση τακτικών και στρατηγικών. Κατά την διάρκεια της άσκησης, θα υπάρξουν πολλές επιδείξεις αεροπορικής ισχύος, ενώ θα λάβουν χώρα και ομιλίες από ηγετικές φιγούρες του ΝΑΤΟ, εξοάροντας τη σημασία της συνεργασίας σε διεθνές επίπεδο. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image