Συνάντηση πρωθυπουργού Ιρλανδίας με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής

Συνάντηση πρωθυπουργού Ιρλανδίας με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Σάιμον Χάρις θα έχει διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς. Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών, η οποία αναμένεται να επικεντρωθεί σε θέματα διμερούς συνεργασίας και στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Ιρλανδίας και Παλαιστινιακής Αρχής. Η συνάντηση αυτή έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς η πολιτική σκηνή στη Μέση Ανατολή παραμένει εντάσεως και αβεβαιότητας. Οι ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους η Ιρλανδία μπορεί να συμβάλει στην προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας.

Ο Χάρις έχει εκφράσει επανειλημμένα την υποστήριξή του για τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού και την ανάγκη για μια βιώσιμη λύση στο ζήτημα της Μέσης Ανατολής. Η Ιρλανδία ήταν από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που αναγνώρισαν το παλαιστινιακό κράτος και συνεχίζει να υποστηρίζει την προσπάθεια για ανεξαρτησία και δικαιοσύνη για τους Παλαιστινίους. Η συνάντηση αυτή θεωρείται κρίσιμη για τη διμερή συνεργασία και μπορεί να αποτελέσει βάση για περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image