Ιρανικοί δορυφόροι σε τροχιά με τη βοήθεια της Ρωσίας

Ιρανικοί δορυφόροι σε τροχιά με τη βοήθεια της Ρωσίας

Το Ιράν πραγματοποίησε πρόσφατα σημαντική κίνηση στην εξερεύνηση του διαστήματος αποστέλλοντας δύο δορυφόρους ιρανικής κατασκευής στη Ρωσία, για να τοποθετηθούν σε τροχιά από ένα ρωσικό διαστημικό όχημα. Η είδηση αυτή μεταδόθηκε από το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν. Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία των ρωσικών διαστημικών αρχών, αναδεικνύοντας το αυξανόμενο επίπεδο συνεργασίας στον τομέα του διαστήματος μεταξύ των δύο χωρών.

Οι δορυφόροι αναμένεται να συμβάλουν στη βελτίωση των τηλεπικοινωνιών και της επιστημονικής παρατήρησης της Γης. Αυτή η εξέλιξη υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα του Ιράν να ενισχύσει την παρουσία του στο χώρο της διαστημικής τεχνολογίας, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις και τις πιέσεις που ασκούνται στη χώρα. Η συνεργασία με τη Ρωσία δεν περιορίζεται μόνο στον τομέα της τεχνολογίας, αλλά επεκτείνεται και σε πολιτικό επίπεδο, με τις δύο χώρες να επενδύουν στην ανάπτυξη στενότερων δεσμών. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image