Ζαν-Μαρί Λε Πεν: Σαββατοκύριακο με νεοναζιστικά τραγούδια

Ζαν-Μαρί Λε Πεν: Σαββατοκύριακο με νεοναζιστικά τραγούδια

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο Ζαν-Μαρί Λε Πεν, πρώην ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας, ήρθε στο προσκήνιο για τους λάθος λόγους. Ένα βίντεο που διέρρευσε τον δείχνει να χαλαρώνει ακούγοντας νεοναζιστικά τραγούδια, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. Η κόρη του, Μαρίν Λε Πεν, η οποία σήμερα είναι επικεφαλής του Εθνικού Συνδέσμου (παλαιότερα Εθνικό Μέτωπο), απείλησε με μήνυση για τη διαρροή του βίντεο. Το περιστατικό αυτό αναμένεται να επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις, καθώς ο Ζαν-Μαρί Λε Πεν έχει απασχολήσει με τις αμφιλεγόμενες απόψεις του για δεκαετίες. Η Μαρίν Λε Πεν, παρά τις προσπάθειές της να επαναπροσδιορίσει την εικόνα του κόμματος, βρίσκει τον εαυτό της μπλεγμένο σε μια νέα κρίση λόγω του πατέρα της.

Η Μαρίν Λε Πεν, η οποία προσπαθεί να αποστείρωσει το κόμμα από τις ακραιόδεξιές συνδέσεις του, βλέπει τις προσπάθειές της να υποσκάπτονται από το νέο αυτό σκάνδαλο. Η δημοσιοποίηση του βίντεο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα μέσα ενημέρωσης. Αν και ο Ζαν-Μαρί Λε Πεν δεν έχει δημοσίως σχολιάσει το περιστατικό, η αντίδραση της κόρης του δείχνει την ένταση που προκάλεσε η διαρροή. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image