Μπάιντεν: "Η εξόντωση του Σινουάρ από τις ισραηλινές δυνάμεις μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για ειρήνη"

Μπάιντεν: "Η εξόντωση του Σινουάρ από τις ισραηλινές δυνάμεις μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για ειρήνη"

Ο θάνατος του Σινουάρ, ηγετικού στελέχους του Χαμάς, φαίνεται να προσφέρει μια νέα διάσταση στις διαπραγματεύσεις για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι η εξόντωση του Σινουάρ από τις ισραηλινές δυνάμεις μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για μια πιο σταθερή και διαρκή ειρηνευτική διαδικασία. Η σημασία της κατάστασης δεν αφήνει αδιάφορο τον Mπάιντεν, ο οποίος υποστηρίζει ότι η νέα αυτή εξέλιξη μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες για μια διπλωματική προσέγγιση και συμφιλίωση στην περιοχή.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θεωρεί πως η συγκεκριμένη περίοδος είναι καίρια για την επανεκκίνηση μιας αποτελεσματικής διπλωματικής κάλυψης, όχι μόνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και για την διεθνή κοινότητα. Αν και παραμένει αβέβαιο ποιες θα είναι οι άμεσες επιπτώσεις στην περιοχή, οι κατευθύνσεις που δίνονται από την αμερικανική κυβέρνηση δείχνουν ότι υπάρχει διάθεση να κινηθούν προς λύσεις που θα ευνοούν την ειρήνευση. Στόχος είναι να επιτευχθεί μια συμφωνία που θα διασφαλίσει την ασφάλεια και το μέλλον των λαών που ζουν στη Μέση Ανατολή. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image