Βιετνάμ: Ζώα σε αιχμαλωσία πεθαίνουν από γρίπη πτηνών

Βιετνάμ: Ζώα σε αιχμαλωσία πεθαίνουν από γρίπη πτηνών

Σοκ έχει προκαλέσει στο Βιετνάμ η πρόσφατη είδηση ότι δεκάδες τίγρεις και λιοντάρια που κρατούνταν σε αιχμαλωσία έχουν πεθάνει από την γρίπη των πτηνών. Το φαινόμενο αυτό έκανε την εμφάνισή του τον περασμένο μήνα στο νότιο Βιετνάμ, προκαλώντας ανησυχία και αγωνία τόσο στις αρχές όσο και στους περιβαλλοντολόγους. Το ξέσπασμα της νόσου υπογραμμίζει τη σοβαρότητα της αλληλεπίδρασης μεταξύ ανθρώπων και ζώων, καθώς και τους κινδύνους που εγκυμονεί η παραβίαση των φυσικών συνθηκών διαβίωσης των άγριων ζώων.

Η καταναγκαστική αιχμαλωσία αυτών των μεγαλοπρεπών ζώων σε συνθήκες που ενδέχεται να μην είναι κατάλληλες, εντείνει την ευπάθειά τους σε μολυσματικές νόσους. Οι αρχές του Βιετνάμ εργάζονται στενά με διεθνείς οργανισμούς για να κατανοήσουν καλύτερα τα αίτια και τις περιστάσεις αυτού του θλιβερού γεγονότος. Εξετάζονται επίσης οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων στον συγκεκριμένο χώρο αιχμαλωσίας για τυχόν παραλείψεις ή προβλήματα που μπορεί να επιδείνωσαν την κατάσταση. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image