Ανακάλυψη τεράστιου κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Κολομβία

Ανακάλυψη τεράστιου κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Κολομβία

Η κολομβιανή δημόσια επιχείρηση πετρελαίου Ecopetrol σε συνεργασία με την βραζιλιάνικη Petrobras ανακοίνωσαν μία σημαντική ανακάλυψη στις ακτές της Κολομβίας στην Καραϊβική Θάλασσα. Ανακάλυψαν ένα νέο, «τεράστιο» κοίτασμα φυσικού αερίου που, όπως εκτιμούν οι ειδικοί, μπορεί να έχει τη δυναμική να διπλασιάσει τα υπάρχοντα αποθέματα της χώρας. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κοίτασμα που έχει βρεθεί στην περιοχή από το 1990, γεγονός που ανοίγει νέες προοπτικές για την ενεργειακή στρατηγική της Κολομβίας.

Ο εντοπισμός αυτός αναμένεται να επηρεάσει θετικά την ενεργειακή ασφάλεια και οικονομία της χώρας, καθώς η παραγωγή και οι εξαγωγές φυσικού αερίου θα ενισχυθούν σημαντικά. Οι πρώτες αναλύσεις δείχνουν ότι το κοίτασμα βρίσκεται σε μεγάλο βάθος ανοικτά των ακτών, γεγονός που ενδεχομένως απαιτεί εξειδικευμένη τεχνογνωσία και τεχνολογία για την εκμετάλλευσή του. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η ανακάλυψη αυτή όχι μόνο θα ενδυναμώσει τη θέση της Κολομβίας στην παγκόσμια αγορά, αλλά θα συμβάλλει και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image