Ταλιμπάν: Νέοι περιορισμοί στα μέσα ενημέρωσης στο Αφγανιστάν

Ταλιμπάν: Νέοι περιορισμοί στα μέσα ενημέρωσης στο Αφγανιστάν

 Τα μέσα ενημέρωσης στο Αφγανιστάν βρίσκονται αντιμέτωπα με νέους περιορισμούς που επιβάλλουν οι Ταλιμπάν. *Οι δημοσιογράφοι* πρέπει πλέον να μαγνητοσκοπούν όλες τις εκπομπές τους, να υποβάλλουν προς έγκριση τους καταλόγους των προσκεκλημένων στην εκπομπή και να λογοκρίνουν οποιοδήποτε περιεχόμενο είναι επικριτικό για τις πολιτικές των Ταλιμπάν. Αυτή η επιβολή νέων περιορισμών έρχεται να προστεθεί στους ήδη πολλούς και αυστηρούς περιορισμούς που έχουν επιβληθεί από τότε που οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την εξουσία το 2021. Οι δημοσιογράφοι βρίσκονται συνεχώς υπό πίεση, αφού κινδυνεύουν με φυλάκιση εάν δεν συμμορφωθούν με τους νέους κανονισμούς.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, δήλωσε ότι οι νέες αυτές απαιτήσεις είναι απαραίτητες για να διασφαλιστεί η αλήθεια και η εθνική ασφάλεια της χώρας. Ωστόσο, αντιδράσεις έχουν προκληθεί από οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα που υποστηρίζουν ότι οι νέοι περιορισμοί παραβιάζουν την ελευθερία του Τύπου και την ελεύθερη έκφραση. Παράλληλα, τα μέσα ενημέρωσης καλούνται να διαχειριστούν τις αναπόφευκτες προκλήσεις που θέτουν αυτές οι νέες οδηγίες, προσπαθώντας να διατηρήσουν την ακεραιότητα και την αξιοπιστία τους σε ένα περιβάλλον που γίνεται όλο και πιο δύσκολο. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image