Ρωσική επιδρομή στη Ζαπορίζια: Τραυματίστηκαν εννέα άμαχοι

Ρωσική επιδρομή στη Ζαπορίζια: Τραυματίστηκαν εννέα άμαχοι

Εννέα άμαχοι τραυματίστηκαν μετά από ρωσική επιδρομή στη Ζαπορίζια, με τις ουκρανικές αρχές να καταδικάζουν την επίθεση. Η επιδρομή συνέβη κατά τη διάρκεια της νύχτας και είχε ως αποτέλεσμα σοβαρές ζημιές σε κατοικημένες περιοχές. Σύμφωνα με τις δηλώσεις τοπικών αξιωματούχων, μεταξύ των τραυματιών συμπεριλαμβάνονται γυναίκες και παιδιά, ενώ ορισμένοι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο δήμαρχος της Ζαπορίζια, Anatoliy Kurtev, χαρακτήρισε την επίθεση ως πράξη βαρβαρότητας και τόνισε την ανάγκη για διεθνή υποστήριξη στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Η ρωσική πλευρά δεν έχει προχωρήσει σε επίσημο σχολιασμό σχετικά με την επίθεση, ενισχύοντας τις ανησυχίες για την κλιμάκωση της βίας στην περιοχή. Η κατάσταση παραμένει τεταμένη, με τις δύο πλευρές να κατηγορούνται αμοιβαία για παραβιάσεις της εκεχειρίας. Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν αναπτύξει πρόσθετες μονάδες στην περιοχή, ενώ η διεθνής κοινότητα προτρέπει σταθερά για ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης. Η επίθεση στη Ζαπορίζια έρχεται σε μια χρονική συγκυρία που η Ουκρανία προσπαθεί να ανακτήσει τον έλεγχο σε συγκεκριμένες περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image