Χούθι: Σαφή προειδοποίηση προς έξι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες

Χούθι: Σαφή προειδοποίηση προς έξι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες

Σαφή προειδοποίηση απηύθυναν οι Χούθι προς τουλάχιστον έξι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες, αναφέροντας πιθανές επιθέσεις σε πλοία που διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα. Με την περιοχή να αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ναυτιλιακούς δρόμους παγκοσμίως, ανακύπτουν ανησυχίες για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στον συγκεκριμένο θαλάσσιο κόμβο. Η ανακοίνωση των Χούθι ήρθε σε μια περίοδο που οι εντάσεις στην περιοχή κλιμακώνονται, με τις επιθέσεις στις ναυτιλιακές δραστηριότητες να αυξάνονται. Οι προηγούμενες επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην ασφαλή μεταφορά εμπορευμάτων, φέρνοντας τους Έλληνες πλοιοκτήτες σε κατάσταση επιφυλακής.

Οι εταιρείες έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας των πλοίων τους, ενώ αναζητούν συμβουλές από ειδικούς ασφάλειας. Τα περιστατικά αυτά τονίζουν την αναγκαιότητα για παγκόσμια συντονισμένη δράση προκειμένου να διασφαλιστεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή. Η σχετική προειδοποίηση έφερε στο προσκήνιο και το θέμα της προστασίας των ναυτικών αλλά και των εμπορευμάτων που διακινούνται μέσω αυτού του κομβικού θαλάσσιου περάσματος. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image