Ιαπωνία: Έληξε η προειδοποίηση για τσουνάμι μετά από σεισμό 5,6 Ρίχτερ

Ιαπωνία: Έληξε η προειδοποίηση για τσουνάμι μετά από σεισμό 5,6 Ρίχτερ
Ήρθη η προειδοποίηση για τσουνάμι που είχε ενεργοποιηθεί μετά τον σεισμό των 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε σήμερα τα απομακρυσμένα νησιά της Ιαπωνίας. Οι αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση τσουνάμι αμέσως μετά τον σεισμό, αλλά την ανέστειλαν λίγο αργότερα αφού οι σεισμολόγοι επιβεβαίωσαν ότι δεν υπήρχε άμεσος κίνδυνος για τις παράκτιες περιοχές.

Διάφορα ΜΜΕ αναφέρουν ότι η δόνηση καταγράφηκε στις 11:24 π.μ. τοπική ώρα και το επίκεντρό της εντοπίστηκε στον Βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό. Σύμφωνα με την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, παρόλο που η δόνηση ήταν ισχυρή, δεν παρατηρήθηκαν σημαντικές ζημιές ή θύματα.

Η προειδοποίηση για τσουνάμι έφερε ανησυχία στους κατοίκους των παράκτιων περιοχών και κινητοποίησε τις τοπικές αρχές για ενδεχόμενη εκκένωση. Ωστόσο, οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν αργότερα ότι η κατάσταση είναι πλέον υπό έλεγχο και οι κάτοικοι μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Οι Ιάπωνες πολίτες είναι εξοικειωμένοι με τέτοια φυσικά φαινόμενα, καθώς η χώρα βρισκείται σε περιοχή με έντονη σεισμική δραστηριότητα. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image