Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά στη Δυτική Όχθη

Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά στη Δυτική Όχθη

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά στη Δυτική Όχθη, μετά από περιστατικό όπου εμβόλισε αστυνομικό τζιπ. Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο, και όπως αναφέρεται, ο Παλαιστίνιος είχε επιτεθεί σε ένα όχημα των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας. Οι εντάσεις είναι υψηλές στην περιοχή της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, με αυξημένες συγκρούσεις να αναφέρονται τις τελευταίες ημέρες. Το επεισόδιο αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά περιστατικών που έχουν οξύνει το ήδη τεταμένο κλίμα μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων.

Η επίθεση στο τζιπ προκάλεσε άμεσα την αντίδραση των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν πυροβολώντας, με αποτέλεσμα τον θάνατο του Παλαιστινίου. Οι ισραηλινές αρχές ανέφεραν ότι το όχημα χρησιμοποιήθηκε ως όπλο εναντίον τους, δικαιολογώντας τη χρήση βίας. Αν και το όνομα του Παλαιστίνιου δεν έχει ακόμα δoθεί στη δημοσιότητα, το περιστατικό έχει τραβήξει την προσοχή τόσο των τοπικών όσο και των διεθνών Μέσων. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image