Νέο μπλακ άουτ στην Κούβα: Συνεχίζονται οι ενεργειακές προκλήσεις

Νέο μπλακ άουτ στην Κούβα: Συνεχίζονται οι ενεργειακές προκλήσεις

Η Κούβα βυθίστηκε και πάλι στο σκοτάδι μετά από μια ακόμη κατέρρευση του δικτύου ηλεκτροδότησης, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες. Το νέο μπλακ άουτ πλήττει ολόκληρη τη χώρα, δημιουργώντας σοβαρά ζητήματα στην καθημερινότητα των πολιτών και στην λειτουργία των επιχειρήσεων. Αναφορές από τοπικές αρχές και ΜΜΕ κάνουν λόγο για τεχνικά προβλήματα στο εσωτερικό δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, με τις υποδομές να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες της περιόδου.

Η κυβέρνηση της Κούβας αλλά και ο πρόεδρος Miguel Díaz-Canel βρίσκονται υπό πίεση για άμεση δράση και λύσεις που θα ενισχύσουν την αξιοπιστία του δικτύου και θα αποτρέψουν παρόμοια συμβάντα στο μέλλον. Η κατάσταση αποκαλύπτει τις διαρκείς προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κούβα στο τομέα της ενεργειακής υποδομής, με την ανάγκη για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό να είναι επιτακτική. Οι πολίτες καλούνται να προετοιμαστούν για πιθανές νέες διακοπές, ενώ οι αρχές προσπαθούν να διαχειριστούν την κρίση με τα διαθέσιμα μέσα

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image