Ζημιές 95-110 δισ. από τον τυφώνα Helene στις ΗΠΑ

Ζημιές 95-110 δισ. από τον τυφώνα Helene στις ΗΠΑ

Τουλάχιστον 47 άνθρωποι αναφέρθηκαν νεκροί εξαιτίας του τυφώνα Helene, ο οποίος προξένησε τεράστιες ζημιές στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι οικονομικές ζημιές κυμαίνονται μεταξύ 95 και 110 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Επιπλέον, πάνω από 3 εκατομμύρια νοικοκυριά βρίσκονται χωρίς ρεύμα, καθώς οι καταστροφές στην υποδομή συνεχίζουν να δημιουργούν προβλήματα. Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο περιλαμβάνουν Πολιτείες όπως η Φλόριντα, η Τζόρτζια και η Νότια Καρολίνα.

Ο πρόεδρος Joe Biden εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και δεσμεύθηκε για άμεση κρατική βοήθεια για την αποκατάσταση των ζημιών. Ο δήμαρχος της Νέας Ορλεάνης, LaToya Cantrell, ανέφερε ότι η πόλη της αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη καταστροφή των τελευταίων δεκαετιών, ενώ συνεργεία διάσωσης συνεχίζουν να ψάχνουν για επιζώντες.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image