Επίθεση των Χούθι σε βρετανικό τάνκερ στην Ερυθρά Θάλασσα

Επίθεση των Χούθι σε βρετανικό τάνκερ στην Ερυθρά Θάλασσα

Οι αντάρτες Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα πραγματοποίησαν τολμηρή επίθεση κατά βρετανικού δεξαμενόπλοιου, χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένη βάρκα γεμάτη εκρηκτικά. Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και δείχνει τη στιγμή της έκρηξης, η οποία προκάλεσε σημαντική ζημιά. Τα γεγονότα συνέβησαν την ώρα που το τάνκερ βρισκόταν σε μια από τις σημαντικότερες θαλάσσιες οδούς του κόσμου, επιβεβαιώνοντας τη συνεχή απειλή στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας σε αυτήν την περιοχή. Αναφορές από το iefimerida.gr επισημαίνουν ότι η επίθεση αυτή αποτελεί μέρος της στρατηγικής των Χούθι να αυξήσουν την ένταση και να προβάλουν την αντιπαράθεσή τους με τις δυτικές δυνάμεις.

Η χρήση της τηλεκατευθυνόμενης βάρκας δείχνει την ικανότητά τους να προσαρμόζουν τεχνολογίες σε πολεμικές επιχειρήσεις, καθιστώντας τους έναν ανυποχώρητο αντίπαλο. Το βρετανικό τάνκερ, μετά την έκρηξη, υπέστη μεγάλες ζημιές, αν και δεν αναφέρθηκαν θύματα από το πλήρωμα. Οι Αρχές ασφαλείας της περιοχής βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής, παρακολουθώντας στενά τις κινήσεις των Χούθι και λαμβάνοντας περαιτέρω μέτρα για την προστασία των εμπορικών πλοίων. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image