Επίθεση σε αμερικανική βάση στη Συρία: Αντίποινα ΗΠΑ με 12 νεκρούς

Επίθεση σε αμερικανική βάση στη Συρία: Αντίποινα ΗΠΑ με 12 νεκρούς
Σιιτικές πολιτοφυλακές φέρονται να χτύπησαν στην αμερικανική βάση Conoco με drone, προκαλώντας αεροπορικές επιδρομές ως αντίποινα από τις ΗΠΑ. Η επίθεση οδήγησε στον θάνατο 12 ατόμων, σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές.

Η επίθεση στη βορειανατολική Συρία πραγματοποιήθηκε από Σιιτικές πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν, οι οποίες στόχευσαν την αμερικανική βάση Conoco στην επαρχία Δεΐρ Εζόρ. Χρησιμοποιήθηκαν βλήματα πυροβολικού και drone για να πληγούν οι αμερικανικές δυνάμεις, προκαλώντας σοβαρές ζημιές και θύματα. Σε απάντηση, οι αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές ως αντίποινα, καταστρέφοντας στόχους της πολιτοφυλακής και προκαλώντας περαιτέρω απώλειες. Οι αμερικανικές αρχές επιβεβαίωσαν το θάνατο 12 πολιτοφύλακων στις επιδρομές τους. Η κατάσταση στη Συρία παραμένει τεταμένη, με τις επιθέσεις και τα αντίποινα να συνεχίζονται ασταμάτητα. Οι αμερικανικές δυνάμεις παραμένουν σε εγρήγορση και διεξάγουν επιχειρήσεις για την προστασία των βάσεών τους και τη σταθεροποίηση της περιοχής.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image