Γαλλική αντιπροσωπεία στο Κίεβο για το σχέδιο Ζελένσκι

Γαλλική αντιπροσωπεία στο Κίεβο για το σχέδιο Ζελένσκι

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Νοέλ Μπαρό, επισκέφθηκε το Κίεβο για συνομιλίες με τον Ουκρανό ομόλογό του, Άντριι Σιμπίχα, σχετικά με το ουκρανικό σχέδιο νίκης του Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Οι δύο πλευρές συζήτησαν τη στρατηγική της Ουκρανίας για την αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης κρίσης. Ο Ζελένσκι έχει καταβάλει προσπάθειες για να εξασφαλίσει διεθνή υποστήριξη στην προσπάθεια της Ουκρανίας να αποκαταστήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, ο Μπαρό εξέφρασε την υποστήριξη της Γαλλίας στο όραμα του Ζελένσκι για την εδραίωση της ειρήνης και διαβεβαίωσε ότι το Παρίσι παραμένει στο πλευρό του Κιέβου.

Τόνισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο, υπογραμμίζοντας ότι η Γαλλία θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην περιοχή. Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης διπλωματικής προσπάθειας για την παροχή υποστήριξης στο ουκρανικό έθνος. Ο Άντριι Σιμπίχα και ο Ζαν-Νοέλ Μπαρό συμφώνησαν να ενισχύσουν τις διμερείς σχέσεις και δεσμεύτηκαν στην κοινή πορεία για εξεύρεση λύσεων στην κρίση. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image