Βύθιση ωκεανογραφικού κοντά στις νήσους Σαμόα: Διασώθηκαν 75 επιβαίνοντες

Βύθιση ωκεανογραφικού κοντά στις νήσους Σαμόα: Διασώθηκαν 75 επιβαίνοντες

Οι ένοπλες δυνάμεις της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσαν τη διάσωση 75 ατόμων από το ωκεανογραφικό σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας, το οποίο βυθίστηκε κοντά στις νήσους Σαμόα. Το συμβάν έλαβε χώρα μετά από σύγκρουση του σκάφους με έναν ύφαλο, ενώ οι καιρικές συνθήκες ήταν αντίξοες. Ευτυχώς, όλοι οι επιβαίνοντες είναι σώοι και ασφαλείς. Η επιχείρηση διάσωσης οργανώθηκε άμεσα, με τη Νέα Ζηλανδία να συνεργάζεται στενά με τις τοπικές αρχές των νησιών Σαμόα για τη γρήγορη και αποτελεσματική διάσωση των επιβαινόντων.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο και τους παρασχέθηκαν οι απαραίτητες πρώτες βοήθειες. Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς όλους όσοι συμμετείχαν στην επιχείρηση και δεσμεύτηκε να διερευνήσει πλήρως τα αίτια του περιστατικού. Το ωκεανογραφικό σκάφος ήταν σε αποστολή συλλογής δεδομένων για την παρακολούθηση της θαλάσσιας ζωής και των περιβαλλοντικών συνθηκών της περιοχής. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image