Ευρωπαϊκή στρατηγική για περιορισμό των τηλεπικοινωνιακών κολοσσών

Ευρωπαϊκή στρατηγική για περιορισμό των τηλεπικοινωνιακών κολοσσών

Η Ευρώπη επιδιώκει να ακολουθήσει τη στρατηγική των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας, δημιουργώντας μια νέα τάξη στους τηλεπικοινωνιακούς κολοσσούς της. Όπως αναφέρει το Politico, η ευρωπαϊκή αγορά επικεντρώνεται στο να έχει «λίγους και καλούς» παρόχους, προκειμένου να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και να μειώσει τον πολυκερματισμό που την χαρακτηρίζει σήμερα. Η πρόταση προέρχεται από μια ανάλυση που δημοσιεύτηκε στο Politico, στην οποία αναφέρεται πως η αμερικανική και η κινεζική αγορά βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση λόγω της ύπαρξης μεγάλων και ισχυρών εταιρειών που μπορούν να επενδύσουν δυναμικά στην ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών.

Αυτό ακριβώς επιδιώκει τώρα να πετύχει και η Ευρώπη, κοιτάζοντας προς τις επιτυχίες των ΗΠΑ και της Κίνας. Στο άρθρο, γίνεται αναφορά στον Μάριο Ντράγκι, τον οποίο επικαλούνται ως έναν από τους βασικούς υποστηρικτές αυτής της στρατηγικής. Σύμφωνα με τον Ντράγκι, η συγκέντρωση της αγοράς σε μεγάλους παίκτες θα μπορούσε να φέρει οικονομίες κλίμακας και να ενισχύσει την δυνατότητα αντιμετώπισης των διεθνών προκλήσεων. Αν και η κατεύθυνση αυτή δεν είναι χωρίς κινδύνους, φαίνεται να αποτελεί μια από τις βασικές αναδιαρθρώσεις που σχεδιάζει η Ευρώπη, με σκοπό να βελτιώσει τη θέση της στον παγκόσμιο χάρτη των τηλεπικοινωνιών.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image