Απομάκρυνση Καναδών από τον Λίβανο με 800 θέσεις σε εμπορικές πτήσεις

Απομάκρυνση Καναδών από τον Λίβανο με 800 θέσεις σε εμπορικές πτήσεις

Η κυβέρνηση του Καναδά έλαβε έκτακτα μέτρα για την απομάκρυνση των Κανανδών πολιτών από τον Λίβανο, κλείνοντας 800 θέσεις σε εμπορικές πτήσεις. Η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω της συνεχώς επιδεινούμενης κατάστασης ασφαλείας στη χώρα, σύμφωνα με την ενημέρωση της Καναδής Υπουργού Εξωτερικών, Μέλανι Ζολί. Σε ανάρτησή της μέσω της πλατφόρμας X, η Ζολί τόνισε πως η κατάσταση ασφαλείας στον Λίβανο γίνεται «ολοένα πιο επικίνδυνη και ευμετάβλητη», κάτι που καθιστά απαραίτητη την άμεση απομάκρυνση των υπηκόων της χώρας της.

Το Καναδικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τους πολίτες του στον Λίβανο να ακολουθήσουν τις οδηγίες που παρέχονται, ώστε η διαδικασία να ολοκληρωθεί ομαλά και χωρίς προβλήματα. Η απόφαση αυτή εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο προληπτικών ενεργειών που αναλαμβάνει η κυβέρνηση του Καναδά για να διασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών της σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από πολιτική και κοινωνική αναστάτωση. Η ένταση στη Μέση Ανατολή και οι συνεχείς αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό του Λιβάνου κάνουν την παρουσία ξένων πολιτών στη χώρα ασταθή και επικίνδυνη. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image