Αίτημα Ερντογάν για αναγνώριση ψευδοκράτους πριν τη συνάντηση με Μητσοτάκη

Αίτημα Ερντογάν για αναγνώριση ψευδοκράτους πριν τη συνάντηση με Μητσοτάκη

Λίγο πριν τη συνάντηση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε άλλη μια αμφιλεγόμενη δήλωση, ζητώντας την αναγνώριση της λεγόμενης 'Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου'. Σε συνέντευξή του, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι "η απομόνωση των Τουρκοκύπριων πρέπει να σταματήσει και σήμερα για ακόμα μια φορά καλώ την διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου".

Η δήλωση αυτή έρχεται σε μια χρονική στιγμή που οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας βρίσκονται σε κρίσιμη φάση και η ατζέντα των συνομιλιών μεταξύ των δύο ηγετών είναι ήδη φορτωμένη με ευαίσθητα ζητήματα. Το αίτημα αναγνώρισης του ψευδοκράτους αποτελεί ένα επιπλέον σημείο έντασης, το οποίο σίγουρα θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Η διεθνής κοινότητα, πάντως, μέχρι στιγμής διατηρεί τη θέση της σχετικά με τη μη αναγνώριση του ψευδοκράτους, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Τουρκίας να αλλάξει αυτή την κατάσταση. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image