ΟΗΕ: Έκκληση της Ύπατης Αρμοστείας για την κρίση στον Λίβανο

ΟΗΕ: Έκκληση της Ύπατης Αρμοστείας για την κρίση στον Λίβανο

Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ απηύθυνε αγωνιώδη έκκληση προς τα κράτη με επιρροή για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στον Λίβανο. Σε δήλωση του εκπροσώπου του, τόνισε την ανάγκη για αποτροπή κάθε περαιτέρω κλιμάκωσης και τον πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου. Η κατάσταση στον Λίβανο έχει επιδεινωθεί δραματικά, με αποτέλεσμα οι πολίτες να υποφέρουν από σοβαρή έλλειψη βασικών αγαθών και υπηρεσιών.

Η έκκληση του ΟΗΕ τονίζει ότι μόνο με την υποστήριξη και την συνεργασία των διεθνών φορέων μπορεί να υπάρξει ουσιαστική αλλαγή και ανακούφιση για τους ανθρώπους που πλήττονται από την κρίση. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές οργανώσεις και κράτη έχουν ήδη εκφράσει την αλληλεγγύη τους, προσφέροντας βοήθεια και υποστήριξη. Ωστόσο, η συντονισμένη δράση σε παγκόσμιο επίπεδο είναι κρίσιμη για την επίτευξη βιώσιμων λύσεων και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον Λίβανο.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image