Βρετανία | Η Τουρκία "ακατάλληλη" για επιστροφή λαθρομεταναστών

Βρετανία | Η Τουρκία "ακατάλληλη" για επιστροφή λαθρομεταναστών

Παρά τις φιλικές σχέσεις, η Βρετανία κρίνει ακατάλληλη την Τουρκία ως προορισμό επιστροφής λαθρομεταναστών, θέτοντας σε αμφιβολία μια πιθανή συμφωνία αντίστοιχη με αυτή της Αλβανίας. Σύμφωνα με εσωτερική έκθεση του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών, η Τουρκία δεν πληροί τα κριτήρια "ασφαλούς χώρας", με ανησυχίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα να κυριαρχούν.

Η αναλογία Τούρκων μεταναστών που διασχίζουν τη Μάγχη έχει αυξηθεί δραματικά, αγγίζοντας το 10% το 2023, ωθώντας την βρετανική κυβέρνηση σε αναζήτηση λύσεων. Η έκθεση καταγγέλλει την αυταρχική στροφή της Τουρκίας, με το 99% των αιτούντων άσυλο στο Ηνωμένο Βασίλειο να επικαλούνται φόβο προς το καθεστώς Ερντογάν. Επιπλέον, ασκείται κριτική στην κατάχρηση της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας και στην έλλειψη δικαστικής ανεξαρτησίας.

Παρότι η βρετανική κυβέρνηση τονίζει τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας και της στρατηγικής εταιρικής σχέσης με την Τουρκία, η επιστροφή μεταναστών στην γειτονική χώρα προς το παρόν φαντάζει αδύνατη. Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, εστιάζοντας στην δέσμευσή του για τον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης, διαβεβαιώνει πως οι αιτήσεις για άσυλο θα εξετάζονται μεμονωμένα, τηρώντας τις διεθνείς υποχρεώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.