Αντιδράσεις για το ελεύθερο κάμπινγκ στην Γαλάζια Λίμνη της Θαψάς

Αντιδράσεις για το ελεύθερο κάμπινγκ στην Γαλάζια Λίμνη της Θαψάς

Η τοπική κοινωνία του δήμου Κύμης - Αλιβερίου εκφράζει έντονες αντιδράσεις για την κατάληψη της διάσημης παραλίας Θαψά, γνωστής και ως «Γαλάζια Λίμνη», από κατασκηνωτές. Η παραλία έχει γεμίσει με εκατοντάδες σκηνές, με τις εικόνες να παραπέμπουν σε έναν άτυπο καταυλισμό. Τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης καταδικάζουν τις εικόνες αυτές, επισημαίνοντας την «πρωτοφανή έλλειψη σεβασμού τόσο προς τον δημόσιο χώρο και το κοινωνικό σύνολο όσο και προς τη νομοθεσία» και μεταφέρουν την έντονη δυσαρέσκεια των κατοίκων.

Το θέμα του ελεύθερου κάμπινγκ, που έχει προκαλέσει ανησυχίες, σχολίασε ο Όμηρος Τσάπαλος, εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή. Αναφέρθηκε στον νόμο, ο οποίος απαγορεύει το ελεύθερο κάμπινγκ σε δημόσιους χώρους εκτός αν υπάρχουν οριοθετημένες περιοχές, υπογραμμίζοντας ότι η Κτηματική Υπηρεσία δεν έχει αρμοδιότητα να παρέμβει λόγω έλλειψης οικονομικού αντικειμένου.

Παράλληλα, ο κύριος Τσάπαλος επισήμανε τα ζητήματα ασφάλειας, πυρκαγιών και υγιεινής που προκύπτουν, λέγοντας ότι "οι πολίτες προσβάλλουν τα δικαιώματα άλλων πολιτών". Τόνισε την ανάγκη για δραστικότερα μέτρα από τον δήμο σε συνεργασία με την αστυνομία, καθώς και την ευθύνη των πολιτών. «Δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε 300 αντίσκηνα σε μια παραλία και να προσβάλλεται το δικαίωμα των υπολοίπων να απολαμβάνουν το μπάνιο τους», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κύριος Τσάπαλος ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν πολλές διαμαρτυρίες από δημότες που αγανακτούν με την κατάσταση. Τέλος, πρότεινε στον δήμο να αποφασίσει τον τρόπο παρέμβασής του, ακόμη και μέσω της επιβολής προστίμων, αν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.