Σοβαρές ελλείψεις σε ψυχοθεραπευτικά φάρμακα - Ασθενείς σε απόγνωση

Σοβαρές ελλείψεις σε ψυχοθεραπευτικά φάρμακα - Ασθενείς σε απόγνωση

Συναγερμός σήμανε στον ιατρικό κόσμο, καθώς ασθενείς με ψυχικές διαταραχές αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες στην προμήθεια απαραίτητων φαρμάκων. Σύμφωνα με καταγγελίες, ψυχοθεραπευτικά σκευάσματα, όπως αυτά με δραστική ουσία το λίθιο, λείπουν από τα ράφια των φαρμακείων για μήνες, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και την ψυχική ευημερία των ασθενών. Ο κ. Τάκης Φράγκος, ταμίας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), επιβεβαίωσε το πρόβλημα, τονίζοντας ότι δεκάδες κατηγορίες ψυχοθεραπευτικών φαρμάκων δεν είναι διαθέσιμες στην ελληνική αγορά. Κατηγόρησε παράλληλα τις παράλληλες εξαγωγές για την έλλειψη, καλώντας για άμεση λήψη μέτρων.

«Δυστυχώς δεν είναι ούτε η μόνη περίπτωση, ούτε το μόνο φάρμακο. Στην Ελλάδα αυτήν την στιγμή έχουμε μεγάλες ελλείψεις σε φάρμακα», συνέχισε, ενώ επέρριψε την ευθύνη στις υπέρμετρες παράλληλες εξαγωγές, στις μειωμένες εισαγωγές και στα προβλήματα στην παραγωγή», ανέφερε ο κ. Φράγκος και συνέχισε:

«Συγκεκριμένα, για το φάρμακο με δραστική ουσία το λίθιο, αναφέρει ότι στην Ελλάδα υπήρχαν δύο σκευάσματα. Το ένα σταμάτησε να κυκλοφορεί, ρίχνοντας το βάρος στο άλλο φάρμακο, του οποίου οι ποσότητες εισαγωγής στην ελληνική αγορά είναι πάρα πολύ μικρές. Πάνω από 100 φάρμακα λείπουν από την αγορά. Είναι θέμα δημόσιας υγείας. Κάποια από αυτά θα μπορούσαν να μην λείπουν».

 

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.