Το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Κρήτης σε αδιέξοδο | Βροχή παραιτήσεων και απειλή κατάρρευσης

Το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Κρήτης σε αδιέξοδο | Βροχή παραιτήσεων και απειλή κατάρρευσης

Σκιές υψώνονται πάνω από το μέλλον του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Κρήτης, καθώς η μαζική φυγή αναισθησιολόγων φέρνει το ίδρυμα σε αδιέξοδο. Η υπερεργασία, η σωματική και ψυχική εξάντληση, σε συνδυασμό με τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και πόρους, ωθούν τους εργαζομένους σε παραίτηση, αφήνοντας το νοσοκομείο ασφυκτιώντας. Σύμφωνα με την τριμελή επιτροπή του νοσοκομείου, δύο ακόμα επιμελήτριες αναισθησιολόγοι υπέβαλαν πρόσφατα την παραίτησή τους, αφήνοντας το τμήμα με ελάχιστο προσωπικό. Η κατάσταση κρίνεται δραματική, με τον χειρουργικό τομέα να βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο κατάρρευσης, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και ασφάλεια των ασθενών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της τριμελούς επιτροπής του «Βενιζέλειου» Νοσοκομείου:

«Τα απογευματινά χειρουργεία αυτές τις μέρες είναι στο πρώτο πλάνο αλλά πίσω από τα φώτα η υπερεργασία και η σωματική και ψυχική εξάντληση οδήγησαν τελικά δύο ακόμα επιμελήτριες αναισθησιολόγους του Βενιζελείου σε παραίτηση. Η αδιέξοδη πορεία που έχει πάρει το Αναισθησιολογικό τμήμα του νοσοκομείου μας το τελευταίο διάστημα, με τις αναποτελεσματικές λύσεις του υπουργείου και των διοικήσεων έφερε αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη, που οδηγεί όλο τον χειρουργικό τομέα -και όχι μόνο- σε κατάρρευση.

Αντί τόσο καιρό να αναζητηθούν και να αντιμετωπιστούν οι αιτίες που έχουν αναγκάσει δεκάδες γιατρούς του νοσοκομείου, αλλά και εκατοντάδες σε όλη τη χώρα στην παραίτηση, συνεχώς αυξάνεται η πίεση στο ολοένα και λιγότερο εναπομείναν προσωπικό μέχρι εξαντλήσεως του. Το Αναισθησιολογικό τμήμα ενώ περίμενε να ενισχυθεί με τις “fast track” προσλήψεις θα μείνει σύντομα με μία μόνο μόνιμη αναισθησιολόγο και δύο συνταξιούχους σε προσωρινή παράταση. Αλλά ας ξαναγυρίσουμε στη φιέστα για τα απογευματινά χειρουργεία…»

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.