Πυρκαγιά από κεραυνό έκαψε στάβλο και αποθήκη στην Αιτωλοακαρνανία

Πυρκαγιά από κεραυνό έκαψε στάβλο και αποθήκη στην Αιτωλοακαρνανία

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στον Εμπεσό του Ορεινού Βάλτου, καθώς οι κεραυνοί που έπεσαν στην περιοχή προκάλεσαν σοβαρή πυρκαγιά. Η φωτιά ξεκίνησε από κεραυνό και κατέστρεψε πλήρως έναν στάβλο και μία αποθήκη, ενώ δεκάδες ζώα έχασαν τη ζωή τους μέσα στις εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι πυροσβέστες έφτασαν γρήγορα στο σημείο και προσπάθησαν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, αλλά οι φλόγες είχαν ήδη προξενήσει τεράστια καταστροφή.

Η επιχείρηση ήταν δύσκολη λόγω της δυσπρόσιτης γεωγραφικής θέσης, αλλά και της έντασης της πυρκαγιάς. Η περιοχή του Εμπεσού στο Ορεινό Βάλτο έχει πληγεί πολλές φορές από τέτοιου είδους φαινόμενα στο παρελθόν, αλλά η σημερινή καταστροφή θεωρείται από τις μεγαλύτερες. Αναμένεται κλιμάκιο του ΕΛΓΑ για να καταγράψει τις ζημιές και να παράσχει την απαραίτητη βοήθεια στους πληγέντες κτηνοτρόφους και αγρότες. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image