Το ελληνικό περίπτερο στο φεστιβάλ βιβλίου του Παρισιού

Το ελληνικό περίπτερο στο φεστιβάλ βιβλίου του Παρισιού

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας επισκέφτηκε το ελληνικό περίπτερο στο Φεστιβάλ Βιβλίου του Παρισιού, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εξωστρεφή παρουσία της χώρας μας.

Το ελληνικό περίπτερο στο φεστιβάλ βιβλίου του ΠαρισιούΣε μια ατμόσφαιρα γεμάτη ενέργεια και δημιουργικότητα, η Ελλάδα ξεχώρισε στο Φεστιβάλ Βιβλίου του Παρισιού, ένα από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά γεγονότα στον κόσμο. Ο κ. Δήμας συναντήθηκε με την ελληνική αποστολή, η οποία αποτελούταν από καταξιωμένους συγγραφείς, λογοτέχνες, πεζογράφους και ποιητές, οι οποίοι πρόβαλλαν με ζήλο τη σύγχρονη ελληνική πεζογραφία σε διεθνές κοινό.

Φεστιβάλ Βιβλίου στο Παρίσι: Ελληνική Εκπροσώπηση με μία αξιοσημείωτη  παρουσία

Η θεματική του ελληνικού περιπτέρου εστίασε στη σύγχρονη ελληνική πεζογραφία, υλοποιώντας ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που οργανώθηκε σε συνεργασία με Έλληνες εκδότες, το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού, το Ελληνικό Ίδρυμα στη Διεθνή Πανεπιστημιούπολη του Παρισιού, το βιβλιοπωλείο-εκδοτικό οίκο "Δεσμός" και ξένους εκδοτικούς οίκους.

Στόχος της ελληνικής συμμετοχής ήταν η προβολή του ελληνικού βιβλίου και η δικτύωση με εκδότες, λογοτεχνικούς πράκτορες, συγγραφείς, μεταφραστές και φορείς του χώρου του βιβλίου. Μέσα από συζητήσεις, παρουσιάσεις και υπογραφές βιβλίων, οι Έλληνες δημιουργοί ήρθαν σε άμεση επαφή με το κοινό και είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν το έργο και τις ιδέες τους.

 

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.