Γυναίκα στο Νέο Μεξικό μολύνθηκε με HIV από παράνομη αισθητική παρέμβαση

Γυναίκα στο Νέο Μεξικό μολύνθηκε με HIV από παράνομη αισθητική παρέμβαση

Γυναίκα στο Νέο Μεξικό μολύνθηκε με HIV μετά από αισθητική παρέμβαση με βελόνες σε παράνομο κέντρο, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Η περίπτωση αποτελεί την πρώτη τεκμηριωμένη μόλυνση από τον ιό HIV μέσω αισθητικών παρεμβάσεων στο πρόσωπο.

Η γυναίκα, που δεν είχε γνωστούς παράγοντες κινδύνου για HIV, υποβλήθηκε σε διαδικασία μικροβελονισμού πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια (PRP), γνωστή και ως "θεραπεία βαμπίρ". Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει τη λήψη αίματος από τον ασθενή, τον διαχωρισμό των συστατικών του και την έγχυση πλάσματος στο πρόσωπο με μικροσκοπικές βελόνες.

Η έρευνα του CDC αποκάλυψε ότι το παράνομο κέντρο στο Νέο Μεξικό χρησιμοποιούσε εξοπλισμό μίας χρήσης πολλαπλές φορές, θέτοντας σε κίνδυνο μόλυνσης τους πελάτες του. Επιπλέον, το κέντρο παρουσίαζε σοβαρείς παραβάσεις υγειονομικής ασφάλειας, όπως η έλλειψη αποστειρωτή ατμού, η μη σωστή σήμανση των σωληναρίων αίματος και η αποθήκευση ιατρικών ενέσιμων στο ψυγείο της κουζίνας.

Συνολικά, 59 πελάτες του κέντρου εντοπίστηκαν ως δυνητικά εκτεθειμένοι στον ιό HIV. Από αυτούς, 20 είχαν υποβληθεί σε PRP με μικροβελονισμό και 39 σε άλλες ενέσιμες αισθητικές παρεμβάσεις. Μία από αυτές τις γυναίκες, που δεν είχε γνωστούς παράγοντες κινδύνου για HIV, διαγνώστηκε με τον ιό το 2012.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.