Ποιος ηθοποιός των 80ς γύρισε τις πιο πολλές βιντεοταινίες

Ποιος ηθοποιός των 80ς γύρισε τις πιο πολλές βιντεοταινίες

Η δεκαετία του '80 συνέφερε μια πλούσια κινηματογραφική πορεία για πολλούς Έλληνες ηθοποιούς. Αν και πολύτιμα αυτά τα χρόνια, πολύ λίγοι αντιλαμβάνονται πόσες βιντεοταινίες επιχείρησαν και πετύχαν να γυρίσουν. Ας δούμε μερικούς από τους πιο αξιοσημείωτους ηθοποιούς της εποχής και πόσες βιντεοταινίες γύρισε ο καθένας :

Στάθης Ψάλτης: 6 ταινίες για μια λαμπρή καριέρα Πολλοί θεωρούν ότι ο Στάθης Ψάλτης συμμετείχε σε πολλές βιντεοταινίες, αλλά η αλήθεια είναι ότι η εντυπωσιακή αυτή  φυσιογνωμία έκανε μόλις έξι ταινίες. Ένα από τα αξιομνημόνευτα σημεία της καριέρας του αποτελεί η ταινία "Της κακομοίρας" του 1987, όπου συμπρωταγωνίστησε με τον Λάκη Λαζόπουλο, την Άννα Παναγιωτοπούλου, την Μίνα Αδαμάκη και την Μίρκα Παπακωνσταντίνου. Αυτή η ταινία, με τον Λευτέρη Πανταζή και τον νεαρό τότε Στέλιο Ρόκκο, αποτελεί πραγματικό ορόσημο.

Στάθης Ψάλτης, η μεγάλη μορφάρα των 80's - dieci10

Ρένα Παγκράτη:  Ανάμεσα στις πρωταγωνίστριες της εποχής, η Ρένα Παγκράτη διακρίθηκε για τις πετυχημένες επιλογές της. Παρόλο που συμμετείχε σε λιγότερες ταινίες, μόλις 11, το ποιοτικό της αποτύπωμα είναι έντονο. Στον Όμηρο Ευστρατιάδη ανήκει η σκηνοθετική ευθύνη για εφτά από αυτές, με την κωμωδία "Η Μαντόνα απ' την Δραπετσώνα" να αποτελεί ένα από τα κορυφαία της επιτεύγματα.

Αποκαλύπτει 20 χρόνια μετά την αυτοκτονία της Ρένας Παγκράτη | People &  Style Ειδήσεις

Πάνος Μιχαλόπουλος: Ταλέντο με 13 ταινίες Ο γοητευτικός Πάνος Μιχαλόπουλος κατάφερε να κάνει 13 ταινίες. Στο κοινωνικό δράμα του Κώστα Καραγιάννη με τίτλο "Παλικάρι στα θρανία" και στην κωμωδία "Εραστής από χαρτόνι" του Γιάννη Χαρτοματζίδη όπου έγραψε το σενάριο η τότες σύζυγος , Ρούλα Κορομηλά.

Πάνος Μιχαλόπουλος: Ο ζεν πρεμιέ των 70s, η τεράστια επιτυχία στην  τηλεόραση, ο γάμος με την Κορομηλά και η ζωή στα κτήματα στη Μεσσηνία

Σοφία Αλιμπέρτη: Μια ξεχωριστή πορεία σχημάτισε η Σοφία Αλιμπέρτη, που πρωταγωνίστησε σε ακριβώς 15 βιντεοταινίες της εποχής. Η ηθοποιός συμμετείχε σε ποικίλα είδη ταινιών, μοιράζοντας την οθόνη με καταξιωμένους πρωταγωνιστές όπως ο Νίκος Γαλανός και ο Γιάννης Βόγλης. Επιπλέον, η Σοφία Αλιμπέρτη συμπρωταγωνίστησε με τον Γιάννη Βούρο σε τρεις ταινίες και με τον Αλμπέρτο Εσκενάζυ σε άλλες τρεις, επιδεικνύοντας το εύρος του ταλέντου της.

I LOVE 80 S - Η Σοφία Αλιμπέρτη ή Σοφία Παρλαμά όπως είναι το πραγματικό  της ονοματεπώνυμο γεννήθηκε στις 3 Μαρτίου 1966 στη Κέρκυρα. Σε ηλικία  δώδεκα ετών ξεκίνησε ως μανεκέν και

Μιχάλης Μόσιος:  Ο Μιχάλης Μόσιος είναι ένα από τα πρόσωπα που συνδέθηκαν στενά με έναν ρόλο και το όνομά του για πάντα θα συνδέεται με τον καλοκάγαθο Ταμτάκο. Από τις 15 ταινίες που συμμετείχε, σε 14 από αυτές υποδύθηκε αυτόν τον ρόλο, καταφέρνοντας να αποκτήσει μοναδική ταυτότητα. Όλες αυτές οι ταινίες γυρίστηκαν μεταξύ 1986 έως 1989. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι στην ταινία "Χαμός στο Αιγάλεω σίτυ" το 1987, η μουσική συνέθεση ανήκει στον μεγάλο Γιώργο Ζαμπέτα.

Μιχάλης Μόσιος: Ο θρυλικός «Ταμτάκος», το μοιραίο τροχαίο που του «τσάκισε»  τη ζωή και το μεγάλο παράπονο | Posted.grΈφη Πικούλα: Η Έφη Πικούλα, αν και νεαρή τότε, συμμετείχε όχι μόνο σε κινηματογραφικές ταινίες αλλά και σε 17 βιντεοταινίες. Από αυτές, οι 8 ήταν υπό τη σκηνοθεσία του μετέπειτα συζύγου της, Τάκη Βουγιουκλάκη

Έφη Πίκουλα: Η μελαχρινή καλλονή ηθοποιός των 80s παραμένει όμορφη και  κομψή στα 60 της χρόνια | Enimerotiko.gr

Σταμάτης Γαρδέλης:  Στη δεκαετία του '80, ο Σταμάτης Γαρδέλης ήταν ένα από τα πιο εμβληματικά πρόσωπα. Με συνολικά 22 βιντεοταινίες,  από τις τρεις που είχε συγγράψει ο ίδιος, ο Γαρδέλης ανέδειξε το ταλέντο του στον χώρο. Μια από τις ταινίες του, "Χαμένοι στο Μανχάταν", αποτελεί ένα μοναδικό κεφάλαιο, καθώς είναι η μοναδική ελληνική βιντεοταινία που γυρίστηκε στη Νέα Υόρκη.

Stamatis Gardelis

Ελένη Φιλίνη:  Οι 23 βιντεοταινίες που πρωταγωνίστησε η Ελένη Φιλίνη αντικατοπτρίζουν την πορεία ενός εμβληματικού προσώπου της εποχής. 

Ελένη Φιλίνη: Είχα πολλές προτάσεις για γυμνές φωτογραφήσεις... -  Laimitomos | News

Ισμήνη Καλέση:  Το εκρηκτικό προφίλ της Ισμήνης Καλέση σημάδεψε τις 25 βιντεοταινίες της δεκαετίας '80. Με ξεχωριστή επίδραση, η Καλέση πρωταγωνίστησε σε κωμωδίες όπως "Χάρισε μου το γουνάκι σου" και "Κύριε καθηγητά που κοιμηθήκατε χθες", ανεβάζοντας τον πήχη της διασκέδασης.

Η όμορφη της βιντεοκασέτας στα 66 της: Η Ισμήνη Καλέση ποζάρει σε μια  σπάνια δημόσια εμφάνιση - i-diakopes.gr

Κώστας Τσάκωνας: Ο ξεχωριστός ήχος της φωνής του Κώστα Τσάκωνα κατέγραψε την πορεία του μέσα από 27 βιντεοταινίες. Επιμένοντας σε ρόλους κωμωδίας, απέδειξε τον σκηνοθετικό του ταλέντο σε δύο από αυτές, αναλαμβάνοντας επίσης το σενάριο.

Αυτός ήταν ο Κώστας Τσάκωνας – ΒΙΝΤΕΟ

Καίτη Φίνου:  Η αγαπημένη ηθοποιός Καίτη Φίνου διακρίθηκε με τις 31 βιντεοταινίες που συμμετείχε, ξεχωρίζοντας στις κωμωδίες της εποχής. Μια εκ των ταινιών, "Καλωσόρισες έρωτα", φέρει την υπογραφή της γνωστής ηθοποιού Μέλπως Ζαρόκωστα.

Καίτη Φίνου - Λευτέρης Πανταζής: Η πολύ συγκινητική ανάρτηση της ηθοποιού |  Alphafreepress.gr

Στήβ Ντούζος:  Ο Στήβ Ντούζος κατέκτησε τις καρδιές του κοινού μέσα από την ταινία "Ρόδα τσάντα και κοπάνα", ενώ στη συνέχεια διακρίθηκε σε 32 βιντεοταινίες, μερικές από αυτές σε συνεργασία με τον πατέρα του, Ανδρέα Ντούζο.

Sportdog.gr | Ο θρυλικός Μπίλιας – Η εξαφάνιση στην Αμερική και το πρόβλημα  υγείας του Στηβ ΝτούζουΒάνα Μπάρμπα: Η Βάνα Μπάρμπα αναγνωρίστηκε ως μια από τις εκρηκτικότερες παρουσίες μετά τη στέψη της στα Καλλιστεία του 1984. Η πορεία της συνυφασμένη με 34 βιντεοταινίες, από τις οποίες ξεχωρίζει η ταινία "Άγνωστος πόλεμος 1: Καταδικασμένη σε θάνατο.

Βάνα Μπάρμπα: Το παιδί εκτός γάμου, ο σύντροφος που δεν ξέχασε, τα 17  χρόνια μοναξιάς και η τραγική απώλεια - i-diakopes.gr

Βίνα Ασίκη: Η Βίνα Ασίκη γύρισε 42 βιντεοταινίες της εποχής, αναδεικνύοντας την ευρύτητα της καλλιτεχνικής της πορείας. 

Sportdog.gr | Θυμάστε την κουκλάρα Βίνα Ασίκη; Δείτε πώς είναι 40 χρόνια  μετά το sex symbol των 80s! (ΦΩΤΟ)

 

 

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.