TV Plus: Το πρώτο ελληνικό συνδρομητικό κανάλι

TV Plus: Το πρώτο ελληνικό συνδρομητικό κανάλι

Το 1988, η Ελλάδα ήταν μια πολύ διαφορετική χώρα από ό,τι είναι σήμερα. Η ιδιωτική τηλεόραση ήταν ακόμα ένα όνειρο, η ΕΡΤ ήταν το μοναδικό κανάλι που υπήρχε, και οι τηλεθεατές είχαν ελάχιστες επιλογές για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμά τους.

Οκτώβριος του 1988…Το TV PLUS εκπέμπει απο τον Πειραιά | PireasPiraeus .  the web

Σε αυτό το πλαίσιο, ένα φιλόδοξο σχέδιο ξεκίνησε στον Πειραιά, με στόχο να ταράξει συθέμελα την πανίσχυρη ΕΡΤ. Το όνομα αυτού του σχεδίου ήταν TV Plus. Το TV Plus ήταν το πρώτο μη κρατικό τηλεοπτικό κανάλι στην Ελλάδα. Ξεκίνησε να εκπέμπει τον Οκτώβριο του 1988, με την επίσημη ονομασία "Ελεύθερη Τηλεόραση Πειραιά".

TV Plus Πειραιάς

Το κανάλι ήταν συνδρομητικό, και οι τηλεθεατές μπορούσαν να το παρακολουθήσουν μόνο μέσω καλωδιακού αναλογικού αποκωδικοποιητή σήματος. Το πρόγραμμα του TV Plus περιλάμβανε κυρίως κινηματογραφικές ταινίες, καθώς και πληροφορίες σχετικά με θέατρα, κινηματογράφους και άλλα χρηστικά θέματα που αφορούσαν τους κατοίκους του Πειραιά. Η λειτουργία του TV Plus δεν ήταν εύκολη. Η κυβέρνηση της εποχής αντιμετώπισε το κανάλι με δυσπιστία, και η ΕΡΤ έκανε ό,τι μπορούσε για να το σταματήσει. Ως αποτέλεσμα, το TV Plus αναγκάστηκε να αλλάξει πολλές φορές συχνότητες και ονομασίες.

Το πρώτο πρόσωπο που εμφανίστηκε σε μια από τις ελάχιστες ζωντανές εκπομπές του TV Plus ήταν ο Θέμος Αναστασιάδης, ο οποίος τότε ήταν ένας νεαρός δημοσιογράφος. Τελικά, το TV Plus έκλεισε το 1993, λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων. Η συχνότητά του δόθηκε στο νεοσύστατο κανάλι ΣΚΑΪ.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.