Το φθινόπωρο του 1971, το θρυλικό αγγλικό συγκρότημα Pink Floyd επέλεξε τα ερείπια της Πομπηίας για να οργανώσει ένα γεγονός που σημάδεψε τη σχέση μεταξύ μουσικής και εικόνων

Το φθινόπωρο του 1971, το θρυλικό αγγλικό συγκρότημα Pink Floyd επέλεξε τα ερείπια της Πομπηίας για να οργανώσει ένα γεγονός που σημάδεψε τη σχέση μεταξύ μουσικής και εικόνων: μια ταινία συναυλίας που προοριζόταν να γράψει ροκ ιστορία.

The inside story of Pink Floyd's classic Live At Pompeii | LouderΗ ιδέα για την συναυλία αυτή ανήκε στον Άγγλο σκηνοθέτη Adrian Maben που επισκέπτοντας την Ιταλία και συγκεκριμένα την πόλη της Πομπηίας του ήλθε η ιδέα για μια συναυλία στο αρχαίο αμφιθέατρο. Δεν ήταν όμως η πρώτη του επιλογή η Πομπήια , η πρώτη του επιλογή ήταν το Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου αλλά δεν ήλθε σε συμφωνία με το ελληνικό κράτος καθότι το καθεστώς τότες ήταν πολύ αυστηρό και δεν δέχτηκανε.

50th Pink Floyd Live at Pompeii – The event - Eventi-x Group SrlΈτσι πρότεινε στον μάνατζερ των Pink Floyd , Steve O’Rourke να παίξουν οι Floyd στο Αρχαίο Θέατρο της Πομπηιας. Τα γυρίσματα διήρκησαν 6 ημέρες. Ρεύμα είχαν πάρει από τη σύγχρονη πόλη της Πομπηίας καθώς υπήρχε μεγάλο πρόβλημα με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην παλιά πόλη.

Pink Floyd: Live at Pompeii (1972) - IMDb

David Gilmour, Roger Waters, Richard Wright και Nick Mason, έπαιξαν τραγούδια από την πρώιμη περίοδο του συγκροτήματος, και κυρίως από τους δίσκους «Meddle» του 1971 και «A Sauceful of Secrets» του 1968.Την περίοδο εκείνη λίγο ποιο πριν την Πομπηια οι Pink Floyd είχαν μόλις τελειώσει μια μικρή ευρωπαϊκή περιοδεία τους και είχαν ηχογραφήσει για το BBC το Sounds Of The Seventies.  Τα γυρίσματα μέσα και γύρω από το αμφιθέατρο έγιναν σε τέσσερις μέρες τον Οκτώβριο του 1971 . Πρόσθετα βίντεο γυρίστηκαν σε τηλεοπτικό στούντιο στο Παρίσι τον επόμενο μήνα. Το 1974 κυκλοφόρησε και ταινία με υλικό από τα στούντιο του συγκροτήματος που είχε εργαστεί για το The Dark Side of the Moon και συνεντεύξεις στο Abbey Road Studios.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.