H σειρά που εκτόξευσε την καριέρα του Johnny Depp

H σειρά που εκτόξευσε την καριέρα του Johnny Depp

Το "21 Jump Street" είναι μια αμερικανική αστυνομική τηλεοπτική σειρά που προβλήθηκε από το 1987 έως το 1991. Δημιουργήθηκε από τους Patrick Hasburgh και Stephen J. Cannell, η σειρά ακολουθεί μια ομάδα νεαρών αστυνομικών που εργάζονται μυστικά σε λύκεια και άλλα νεανικά επίκεντρα περιβάλλοντα για να ερευνήσουν εγκλήματα και να διατηρήσουν την τάξη.

Η κύρια υπόθεση της παράστασης περιστρέφεται γύρω από μια ειδική αστυνομική μονάδα που εδρεύει στη διεύθυνση «21 Jump Street» σε ένα εγκαταλελειμμένο παρεκκλήσι. Οι αξιωματικοί σε αυτή τη μονάδα επιλέγονται για τη νεανική τους εμφάνιση και τους ανατίθεται να μεταβούν μυστικά ως μαθητές γυμνασίου ή νεαροί ενήλικες για να διεισδύσουν σε εγκληματικές δραστηριότητες και να συγκεντρώσουν στοιχεία.

Η σειρά έγινε πολύ δημοφιλής λόγω της μοναδικής ιδέας και της συναρπαστικής ιστορίας της. Εκτόξευσε την καριέρα του Johnny Depp, ο οποίος έπαιξε το ρόλο του αστυνομικού Tom Hanson, ενός από τους μυστικούς αξιωματικούς. Η δημοτικότητα του Johnny Depp εκτινάχθηκε στα ύψη κατά τη διάρκεια της σειράς και αργότερα έγινε διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ.

Εκτός από τον Johnny Depp, το κύριο καστ του «21 Jump Street» περιελάμβανε και άλλους ταλαντούχους ηθοποιούς όπως οι Holly Robinson Peete, Peter DeLuise, Dustin Nguyen και Richard Grieco.

Η σειρά καταπιάστηκε με διάφορα κοινωνικά ζητήματα που επικρατούσαν μεταξύ των εφήβων στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όπως η κατάχρηση ναρκωτικών, η βία συμμοριών και ο ρατσισμός . Ισορροπούσε σοβαρά θέματα με στιγμές χιούμορ και εξέλιξης χαρακτήρων, κάνοντάς το επιτυχία τόσο στο νεανικό όσο και στο μεγαλύτερο κοινό.

Λόγω της επιτυχίας του, το "21 Jump Street" δημιούργησε μια spin-off σειρά με τίτλο "Booker", με πρωταγωνιστή τον Richard Grieco ως τον χαρακτήρα του από το "21 Jump Street", τον ντετέκτιβ Dennis Booker.

Το 2012, κυκλοφόρησε μια κωμική κινηματογραφική μεταφορά του «21 Jump Street», με πρωταγωνιστές τους Jonah Hill και Channing Tatum ως νεαρούς αστυνομικούς που έχουν ανατεθεί στην  μυστική μονάδα. Η ταινία υιοθέτησε μια πιο κωμική προσέγγιση και έγινε αποδεκτή τόσο από τους κριτικούς όσο και από το κοινό, οδηγώντας σε ένα σίκουελ, το "22 Jump Street", το 2014.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.