Αφιέρωμα | Παλιά παιχνίδια στην AMIGA

Αφιέρωμα | Παλιά παιχνίδια στην AMIGA

Η Amiga ήταν μια δημοφιλής σειρά οικιών υπολογιστών που κατασκευάστηκε από την Commodore International από το 1985 έως το 1994. Οι υπολογιστές Amiga ήταν γνωστοί για τα προηγμένα γραφικά και τον ήχο τους, και φιλοξένησαν μια μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών.

Μερικά από τα πιο διάσημα παιχνίδια Amiga περιλαμβάνουν:

  • Prince of Persia: Ένα παιχνίδι δράσης περιπέτειας που κυκλοφόρησε το 1989. Ο παίκτης ελέγχει τον Πρίγκιπα, ο οποίος πρέπει να σώσει την πριγκίπισσα από τον κακό μάγο Jaffar. Το παιχνίδι ήταν γνωστό για τα ρεαλιστικά γραφικά του και το δύσκολο gameplay του.
    Prince of Persia παιχνίδι Amiga
    Prince of Persia παιχνίδι Amiga
  • Mortal Kombat: Ένα παιχνίδι μάχης που κυκλοφόρησε το 1992. Το παιχνίδι ήταν γνωστό για τη βία και τα γραφικά του υψηλής ποιότητας. Το Mortal Kombat ήταν ένα από τα πρώτα παιχνίδια μάχης που ενσωματώθηκαν κινούμενες εικόνες των χαρακτήρων του.
    Mortal Kombat παιχνίδι Amiga
    Mortal Kombat παιχνίδι Amiga
  • Sensible Soccer: Ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου που κυκλοφόρησε το 1992. Το παιχνίδι ήταν γνωστό για τα απλά αλλά διασκεδαστικά γραφικά του και τον ρεαλιστικό gameplay του. Το Sensible Soccer ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια ποδοσφαίρου για την Amiga και θεωρείται ένα από τα καλύτερα παιχνίδια ποδοσφαίρου όλων των εποχών.
    Sensible Soccer παιχνίδι Amiga
    Sensible Soccer παιχνίδι Amiga
  • Street Fighter II: Ένα παιχνίδι μάχης που κυκλοφόρησε το 1991. Το παιχνίδι ήταν γνωστό για την ποικιλία των χαρακτήρων του και το ρεαλιστικό gameplay του. Το Street Fighter II ήταν ένα από τα πρώτα παιχνίδια μάχης που έγινε mainstream και θεωρείται ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μάχης όλων των εποχών.
    Street Fighter II παιχνίδι Amiga
    Street Fighter II παιχνίδι Amiga
  • Final Fight: Ένα παιχνίδι beat 'em up που κυκλοφόρησε το 1989. Το παιχνίδι ήταν γνωστό για τα έντονα γραφικά του και τον ρεαλιστικό gameplay του. Το Final Fight ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια beat 'em up για την Amiga και θεωρείται ένα από τα καλύτερα παιχνίδια beat 'em up όλων των εποχών.
    Final Fight παιχνίδι Amiga
    Final Fight παιχνίδι Amiga
  • Golden Axe: Ένα παιχνίδι beat 'em up που κυκλοφόρησε το 1989. Το παιχνίδι ήταν γνωστό για τα έντονα γραφικά του και τον ρεαλιστικό gameplay του. Το Golden Axe ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια beat 'em up για την Amiga και θεωρείται ένα από τα καλύτερα παιχνίδια beat 'em up όλων των εποχών.
    Golden Axe παιχνίδι Amiga
    Golden Axe παιχνίδι Amiga
  • Cannon Fodder: Ένα τακτικής παιχνίδι δράσης που διαδραματίζεται στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι παίκτες παίρνουν τον έλεγχο μιας μονάδας στρατιωτών που πρέπει να ολοκληρώσουν μια σειρά αποστολών.
    Cannon Fodder παιχνίδι Amiga
    Cannon Fodder παιχνίδι Amiga
  • Flashback: Ένα παιχνίδι δράσης περιπέτειας που διαδραματίζεται σε ένα εξωγήινο κόσμο. Ο παίκτης ελέγχει τον Conrad B. Hart, έναν άνθρωπο που έχει παγιδευτεί σε έναν κόσμο γεμάτο εχθρούς.
    Flashback παιχνίδι Amiga
    Flashback παιχνίδι Amiga
  • Indiana Jones and the Fate of Atlantis: Ένα παιχνίδι περιπέτειας που βασίζεται στην ταινία του 1981. Οι παίκτες αναλαμβάνουν τον ρόλο του Ιντιάνα Τζόουνς καθώς αναζητά την Ατλαντίδα.
    Indiana Jones and the Fate of Atlantis παιχνίδι Amiga
    Indiana Jones and the Fate of Atlantis παιχνίδι Amiga
  • North & South: Ένα παιχνίδι στρατηγικής σε πραγματικό χρόνο που διαδραματίζεται στον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο. Οι παίκτες παίρνουν τον έλεγχο ενός στρατού και πρέπει να κατακτήσουν τον εχθρό.
    North & South παιχνίδι Amiga
    North & South παιχνίδι Amiga
  • Simon the Sorcerer: Ένα παιχνίδι περιπέτειας που διαδραματίζεται σε έναν κόσμο μαγείας. Ο παίκτης ελέγχει τον Simon, έναν νεαρό μάγο που πρέπει να σώσει τον κόσμο από τον κακό μάγο Calypso.
    Simon the Sorcerer παιχνίδι Amiga
    Simon the Sorcerer παιχνίδι Amiga

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα πολλά σπουδαία παιχνίδια που κυκλοφόρησαν για την Amiga. Οι υπολογιστές Amiga ήταν μια σημαντική πλατφόρμα για την ανάπτυξη παιχνιδιών και τα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν για αυτούς βοήθησαν να διαμορφώσουν το είδος των παιχνιδιών που παίζουμε σήμερα.

Εκτός από τα παιχνίδια που αναφέρθηκαν παραπάνω, μερικά άλλα αξιοσημείωτα παιχνίδια Amiga περιλαμβάνουν:

  • Impossamole: Ένα παιχνίδι δράσης που διαδραματίζεται σε ένα λαβύρινθο. Ο παίκτης πρέπει να οδηγήσει ένα ποντίκι σε ένα κουτί τροφίμων αποφεύγοντας τους εχθρούς.
    Impossamole παιχνίδι Amiga
    Impossamole παιχνίδι Amiga
  • Axel's Magic Hammer: Ένα παιχνίδι δράσης που διαδραματίζεται σε έναν κόσμο φαντασίας. Ο παίκτης ελέγχει τον Axel, έναν πολεμιστή που πρέπει να σώσει τον βασιλιά του.
    Axel's Magic Hammer παιχνίδι Amiga
    Axel's Magic Hammer παιχνίδι Amiga
  • Butcher Hill: Ένα παιχνίδι δράσης που διαδραματίζεται σε μια φυλακή. Ο παίκτης πρέπει να δραπετεύσει από τη φυλακή αποφεύγοντας τους φρουρούς και τους άλλους κρατούμενους.
    Butcher Hill παιχνίδι Amiga
    Butcher Hill παιχνίδι Amiga
  • Shadow of the Beast: Ένα παιχνίδι δράσης που διαδραματίζεται σε έναν σκοτεινό κόσμο. Ο παίκτης ελέγχει τον Aarbron, έναν πολεμιστή που πρέπει να σώσει τη βασιλομήτωρ από τον κακό μάγο Mordax.
    Shadow of the Beast παιχνίδι Amiga
    Shadow of the Beast παιχνίδι Amiga
  • Airball: Ένα παιχνίδι αγώνων που διαδραματίζεται σε ένα κόσμο φαντασίας. Οι παίκτες ελέγχουν αεροπλάνα που πρέπει να αγωνιστούν σε μια σειρά από αγώνες.
    Airball παιχνίδι Amiga

Τα παιχνίδια Amiga εξακολουθούν να είναι δημοφιλή στους συλλέκτες και τους οπαδούς των παλιών παιχνιδιών. Υπάρχουν πολλές εταιρείες που αναπαράγουν παλιά παιχνίδια Amiga και τα κάνουν διαθέσιμα σε νέες πλατφόρμες.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.