Αλαλούμ | Η ξεκαρδιστική ταινία του Χάρρυ Κλυνν

Ο Χάρυ Κλυν είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες και μας έχει χαρίσει άφθονο γέλιο. Άλλα μια είναι που ξεχωρίζει πραγματικά . Το Αλαλουμ. Η ταινία είναι του 1982, και την σκηνοθεσία έχουν κάνει Οι :Γιώργος Αποστολίδης, Γιάννης Σμαραγδής και Γιάννης Τυπάλδου και σενάριο Γιάννη Κακουλίδη και Χάρρυ Κλυνν και με πρωταγωνιστές τους Χάρρυ Κλυνν, Μάνο Δεστούνη, Τζόλυ Γαρμπή, Δημήτρη Πιατά, Σάσσα Σοφού, Νίτσα Τσαγανέα, Γιώργο Τζιφό και Κώστα Τζούμα. Η ταινία χωρίζεται σε τρία μέρη, και ο Χάρρυ Κλυνν ερμηνεύει διάφορους ρόλους.

Στο πρώτο μέρος κάνει έναν «Μάγκα» που προλογίζει της ιστορίες που θα παρακολουθήσουμε με μια ιδιαίτερη προφορά. Η ταινία αποτελείται από δύο σκετς. Στο πρώτο, έχουμε τον αστυνόμο Μπέκα να ερευνά ένα σπίτι για να εξερευνήσει εναν φόνο που τελικά καταλήγει να έχει πάει σε λάθος σπιτι , και όλοι οι ένοικοι του σπιτιού να πεθαίνουν από διάφορα ατυχήματα. Στη συνέχεια έχουμε πρωταγωνιστή τον Αρτέμη.

Το τρίτο μέρος είναι εμπνευσμένο από την ιστορία της Γκόλφως (την οποία υποδύεται ο Χάρρυ Κλυνν, ο οποίος παίζει και τον ρόλο του Χαράλαμπου Τραμπάκουλα). Σε ένα απομονωμένο χωριό με την ονομασία «Λέτσοβο», ο πραματευτής καταφθάνει με διάφορες συσκευές όπως τηλεοράσεις και άλλες ηλεκτρικές συσκευές που θα τους αλλάξουν τη ζωή. Το χωριό χωρίζεται σε Μπλε και Πράσινους (και Κόκκινους) και διαταράσσεται η αρμονία του.

Ο αστυνόμος Μπέκας, θα μείνει στην ιστορία ως ο πιο γκαφατζής και πιο ξεκαρδιστικός αστυνόμος του ελληνικού κινηματογράφου. Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στο χωριό Παλαιός Παντελεήμονας, νομού Πιερίας

 

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.