ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κύπρος: Έριξε βόμβα ο Ευθυμίου - "Υπάρχουν πληροφορίες για ξέπλυμα χρήματος από πέντε συλλόγους"

Κύπρος: Έριξε βόμβα ο Ευθυμίου - "Υπάρχουν πληροφορίες για ξέπλυμα χρήματος από πέντε συλλόγους"

Το κυπριακό ποδόσφαιρο βρίσκεται και πάλι σε αναταραχή μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στις 15 Σεπτεμβρίου, τα οποία οδήγησαν στην αναβολή του ντέρμπι Απόλλωνα Λεμεσού - ΑΕΛ. Μέσα σε αυτό το κλίμα ήρθε και η τοποθέτηση του Ευθύμιου Ευθυμίου, αντιπροέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, στην εφημερίδα "Καθημερινή", όπου αναφέρθηκε σε ανησυχητικές πληροφορίες που φτάνουν στην Επιτροπή.

Σύμφωνα με τον κ. Ευθυμίου, υπάρχουν υπό διερεύνηση καταγγελίες που αφορούν πέντε σωματεία της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Ανάμεσα στις καταγγελίες, επισημαίνονται παράνομες πρακτικές όπως η ψευδής δήλωση χρηματικών ποσών σε μεταγραφές παικτών, η εκβίαση παικτών για υπογραφή πολλαπλών συμβολαίων, αλλά και περιπτώσεις όπου προπονητές εξαναγκάζονται να υπογράψουν ότι πληρώθηκαν χωρίς να έχουν λάβει τα χρήματά τους.

Αυτές οι καταγγελίες υποδηλώνουν βαθύτερα προβλήματα στο κυπριακό ποδόσφαιρο, ενώ η αξιολόγηση των πληροφοριών από την Επιτροπή βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image