ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δυσαρέσκεια Αταμάν για το πανό σχετικά με την Κύπρο

Δυσαρέσκεια Αταμάν για το πανό σχετικά με την Κύπρο

Την αντίθεσή του σε ένα πανό που αναρτήθηκε στον προχθεσινό αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι στη Κύπρο εξέφρασε ο Εργκίν Αταμάν μέσω μια γραπτής του δήλωσης στο Instagram. Το συγκεκριμένο πανό ανέφερε για τα 50 χρόνια παράνομης κατοχής στην Κύπρο και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού τόνισε ότι τα γήπεδα είναι χώροι φιλίας και ειρήνης, όχι πολιτικής. «Τα γήπεδα είναι χώροι φιλίας και ειρήνης, όχι πολιτικής», έγραψε ο Αταμάν, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τη χρήση τέτοιων θεμάτων σε αθλητικούς χώρους.

Η ανάρτηση του Αταμάν συνοδεύτηκε από φωτογραφία του επίμαχου πανό, το οποίο σήκωσαν Κύπριοι οπαδοί κατά τη διάρκεια του τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης» στη Λευκωσία. Η ενέργεια αυτή προκάλεσε συζητήσεις και αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα και στον αθλητικό κόσμο. Ο Αταμάν υπογράμμισε την ανάγκη για σεβασμό και ουδετερότητα σε αγωνιστικούς χώρους, επισημαίνοντας ότι ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει. Η δήλωσή του έφερε στο προσκήνιο τη λεπτή ισορροπία ανάμεσα στον αθλητισμό και την πολιτική, αναδεικνύοντας τα όρια και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του χώρου σε τέτοιες καταστάσεις.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image