Ο Μπλεκ κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Ιταλία το 1954 και σύντομα έγινε ένας από τους πιο δημοφιλείς ήρωες κόμικς στον κόσμο. Στην Ελλάδα, οι περιπέτειές του κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά το 1969 και γνώρισαν μεγάλη επιτυχία.
Ο Μπλεκ κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 1969 και γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Η πρώτη περίοδος του Μπλεκ (1969-1975) κυκλοφορούσε σε μικρή διάσταση και περιλάμβανε εκτός της κύριας ιστορίας τις περιπέτειες του Ρίνγκο, του Τομ και το ανάγνωσμα Παιδί-Φάντασμα. Στις επόμενες δύο δεκαετίες, η θεματολογία του περιοδικού πολλαπλασιάσθηκε και περιελάμβανε ιστορίες κόμικς τόσο Ευρωπαίων όσο και Αμερικανών δημιουργών.
Το 1994, το περιοδικό σταμάτησε να εκδίδεται στην Ελλάδα, αλλά το 2013 επανήλθε με τον τίτλο Νέος Μπλεκ. Το νέο περιοδικό κυκλοφορεί σε μεγαλύτερη διάσταση και περιλαμβάνει τις περιπέτειες του Μπλεκ, καθώς και νέες ιστορίες κόμικς.
Λοχαγός Μαρκ: Ο ήρωας που πολέμησε τους Άγγλους για την ανεξαρτησία των ΗΠΑ
Ο Λοχαγός Μαρκ, ένας ήρωας κόμικς που δημιουργήθηκε το 1965 από το ιταλικό καλλιτεχνικό στούντιο των EsseGesse, είναι γνωστός για τις περιπέτειές του κατά τη διάρκεια της Αμερικανικής Επανάστασης.
Ο Μαρκ είναι ένας μελαχρινός και μυώδης νέος άνδρας, αξιωματικός του στρατού των Αμερικανικών αποίκων. Ο πατέρας του σκοτώθηκε από τους Άγγλους κατά τη διάρκεια του Επταετούς Πολέμου και ο ίδιος ο Μαρκ σώθηκε από έναν δάσκαλο ξιφασκίας, ο οποίος τον μεγάλωσε ως θετό πατέρα. Ο θετός του πατέρας συμμετείχε επίσης στην Αμερικανική Επανάσταση και εκτελέστηκε από τους Άγγλους. Μετά το θάνατο του θετού του πατέρα, ο Μαρκ εντάχθηκε στον Αμερικανικό στρατό και έγινε ένας από τους ηγέτες των επαναστατών. Είναι γνωστός για την ανδρεία του και την ικανότητά του στη μάχη με τη ξιφασκία.
Οι περιπέτειες του Μαρκ έχουν εκδοθεί σε τρεις τουλάχιστον ευρωπαϊκές χώρες, με μεγαλύτερη επιτυχία στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Ελλάδα. Στην Ελλάδα, ο Μαρκ πρωτοκυκλοφόρησε το 1971 με το όνομα "Κάπτεν Σουίνγκ" και στη συνέχεια με το όνομα "Λοχαγός Μαρκ". Οι περιπέτειές του είναι γεμάτες δράση και περιπέτεια και έχουν γοητεύσει γενιές αναγνωστών.