Τα Κλασσικά Εικονογραφημένα είναιμια σειρά από διασκευές κόμικ κλασικών λογοτεχνικών έργων που εκδόθηκαν από το 1941 έως το 1971. Η σειρά είχε στόχο να κάνει τη μεγάλη λογοτεχνία προσιτή και ευχάριστη σε ένα ευρύτερο κοινό, ιδιαίτερα στους νέους αναγνώστες. Η σειρά κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα το 1951 από τις Εκδόσεις Πεχλιβανίδη, βασισμένη στην αντίστοιχη αμερικανική. Δούλεψαν γνωστοί Έλληνες εικαστικοί και λογοτέχνες στης συγκεκριμένες εκδόσεις. Τα Κλασσικά Εικονογραφημένα αποτέλεσαν μέρος της πολιτιστικής ζωής της χώρας για περίπου δυο δεκαετίες, και σύντροφο της παιδικής και νεανικής ηλικίας χιλιάδων Ελλήνων. Σήμερα οι πρώτες εκδόσεις αποτελούν συλλεκτικά αντικείμενα.
Δημιούργησε μια σειρά από προσαρμογές που επικεντρώθηκαν στην ελληνική λογοτεχνία και μυθολογία. Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός υπήρξε μια πλούσια πηγή έμπνευσης για τη λογοτεχνία και την τέχνη σε όλη την ιστορία, και τα Κλασσικά Εικονογραφημένα προσπάθησαν να φέρουν αυτές τις διαχρονικές ιστορίες σε ένα ευρύτερο κοινό. Το πρώτο τεύχος των Κλασσικών κυκλοφόρησε την 1η Μαρτίου 1951. Ήταν η διασκευή των Αθλίων του Βίκτωρα Ουγκώ.
Μερικοί από τους τίτλους με ελληνικό θέμα που εκδόθηκαν περιλαμβάνουν:«Η Ιλιάδα» και «Η Οδύσσεια» του Ομήρου: Αυτά τα επικά ποιήματα, που αποδίδονται στον αρχαίο Έλληνα ποιητή Όμηρο, αφηγούνται τον Τρωικό πόλεμο και τις περιπέτειες του Οδυσσέα στο ταξίδι του πίσω στην πατρίδα από τον πόλεμο. «Οι Τρεις Σωματοφύλακες» του Αλέξανδρου Δουμά: Αν και δεν είναι απευθείας ελληνική, αυτή η προσαρμογή παρουσιάζει τις συναρπαστικές περιπέτειες των σωματοφυλάκων Athos, Porthos, Aramis και του φίλου τους d'Artagnan στη Γαλλία του 17ου αιώνα. «The Last Days of Pompeii» του Edward Bulwer-Lytton: Αυτό το μυθιστόρημα διαδραματίζεται στην αρχαία ρωμαϊκή πόλη της Πομπηίας και εξερευνά τις ζωές των κατοίκων της τις ημέρες που προηγήθηκαν της έκρηξης του Βεζούβιου. "Ο Ιάσονας και το Χρυσόμαλλο Δέρας": Αυτή η ιστορία ακολουθεί τον ήρωα Ιάσονα και το πλήρωμά του, γνωστούς ως Αργοναύτες, στην προσπάθειά τους να βρουν το Χρυσόμαλλο Δέρας.