Πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο: Καταστροφή 70.000 στρεμμάτων φύσης

Πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο: Καταστροφή 70.000 στρεμμάτων φύσης

Η πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας έχει αφήσει πίσω της εκτενείς καταστροφές, καθώς περισσότερα από 70.000 στρέμματα δασικής γης έχουν ήδη γίνει στάχτη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Copernicus/Emergency Management, η πυρκαγιά, που ξέσπασε πριν από λίγες μέρες, προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές στην περιοχή. Οι τοπικές αρχές και οι εθελοντές κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεση των πύρινων μετώπων, ενώ οι ισχυροί άνεμοι και οι υψηλές θερμοκρασίες έκαναν το έργο τους ακόμα πιο δύσκολο.

Οι αρχικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι οι πυκνές καύσιμες ύλες, σε συνδυασμό με τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, φούντωσαν τις φλόγες, οδηγώντας σε αυτήν την εκτεταμένη καταστροφή. Η πυρκαγιά δεν προκάλεσε μόνο περιβαλλοντική ζημιά, αλλά αναστάτωσε και την τοπική κοινότητα καθώς και τις οικονομικές δραστηριότητες που εξαρτώνται από το περιβάλλον. Οι κάτοικοι της περιοχής, σε συνεργασία με τις αρχές, προσπαθούν να συνέλθουν από το δυσμενές αυτό γεγονός και να οργανώσουν την άμεση αποκατάσταση του φυσικού τοπίου. Η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει περαιτέρω μέτρα για την υποστήριξη των πληγέντων και την αποκατάσταση της περιοχής, με σκοπό να επανέλθει το φυσικό περιβάλλον στην προηγούμενη κατάστασή του το συντομότερο δυνατό.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image