Πολυεθνική άσκηση ORION 24: Ανακατάληψη μικρού νησιού στο Αιγαίο

Πολυεθνική άσκηση ORION 24: Ανακατάληψη μικρού νησιού στο Αιγαίο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη, πολυεθνική στρατιωτική άσκηση Ειδικών Επιχειρήσεων «ORION 24» που έχει στόχο την ανακατάληψη μικρού νησιού στο Ανατολικό Αιγαίο. Η άσκηση αυτή περιλαμβάνει δυνάμεις από διάφορες χώρες, με τη συμμετοχή ειδικών μονάδων και σύγχρονου στρατιωτικού εξοπλισμού. Το σενάριο της άσκησης προβλέπει την απομάκρυνση εχθρικών δυνάμεων και την επαναφορά του ελέγχου του νησιού από συμμαχικές δυνάμεις. Η στρατιωτική άσκηση «ORION 24» έχει προσελκύσει την προσοχή τόσο των μέσων ενημέρωσης όσο και των πολιτικών φορέων, καθώς ενσωματώνει σενάρια που αφορούν τη γεωστρατηγική ασφάλεια στην περιοχή.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, δήλωσε ότι η άσκηση αποτελεί ένα σημαντικό τεστ για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των συμμετεχουσών δυνάμεων και συμβάλλει στην περαιτέρω ενίσχυση των συμμαχικών σχέσεων. Το πλαίσιο της άσκησης περιλαμβάνει σύνθετες επιχειρήσεις με συνδυασμό αεροπορικών, ναυτικών και χερσαίων δυνάμεων, με στόχο τη δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου ενάντια σε πιθανές απειλές. Κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, έχουν αναπτυχθεί και δοκιμασθεί προηγμένες τακτικές που ενισχύουν την διαλειτουργικότητα μεταξύ των συμμαχικών δυνάμεων. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image